Poraz Srbije na Evropskom prvenstvu

Srbija je na startu Evropskog prvenstva doživjela težak poraz. Bjelorusija je u Gracu slavila 35:30 i tako napravila sjajan start na završnom turniru. Loša igra u napadu, spor protok lopte i činjenica da golmani nisu imali potrebne odbrane kao i nerealizovani sedmerci i ziceri koštali su “orlove” teškog poraza.

Ostali sportovi 09.01.2020 | 19:57
Poraz Srbije na Evropskom prvenstvu

Ekipa Nenada Peruničića je samo na startu bila ravnopravan rival i držala se do 6:6. Bjelorusija je uspjela da iskoristi sjajne odbrane svog golmana Vjačeslava Saldatsenka  i napravi seriju 4:0 te dođe do prednosti 10:6. Srbija se mučila u napadu gdje je promašila dva sedmerca i tri čiste situacije.

Mali pad u igri Bjelorusije „orlovi“ su iskoristili u finišu prvog dijela da dođu do izjednačenja 13:13. U tim trenucima činilo se da mogu do preokreta ali su greškama omogućili da rival opet stekne prednost.

U nastavku veliki pad u igri Srbije. Bez ideje u napadu su odigrali a Bjelorusija je na drugoj strani uspjela da realizuje svoje šanse i da dođe do prvog trijumfa.

U pobjedničkom timu Artsem Karalek je postigao devet golova. Kod Srbije Bogdan Radivojević je postigao šest golova, dok je Stevan Sretenović dodao pet a  po četiri su dali Sreten Vujić i Nemanja Zelenović.

Večeras u ovoj grupi igraju Hrvatska i Crna Gora.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar