Teniski haos: Igrači traže odlaganje, sponzori ne žele

Šta će biti sa teniskom sezonom zbog širenja Covid-19 tipa korona virusa, još nije poznato. Najnovije vesti iz SAD ukazuju da je moguć - pravi organizacioni haos.

Tenis 11.03.2020 | 09:10
Teniski haos: Igrači traže odlaganje, sponzori ne žele

Masters u Indijan Velsu je već "odložen do daljnjeg", a iako organizatori turnira u Majamiju, koji bi trebalo da se odigra od 23. marta do 5. aprila, ističu da se "pripreme odvijaju po planu" i da će "u saradnji sa lokalnim vlastima pratiti razvoj zdravstvene situacije", pitanje je da li će do odigravanja ovog turnira iz "serije 1000" doći.

Nezvanično, kako prenosi "Jutarnji list" posle razgovora sa Marinom Čilićem, pritisak sponzora da se masters u Majamiju odigra je ogroman, jer je ogroman novac u igri. Mada, ogromne svote su tradicionalno vezivane i za turnir u Indijan Velsu, gde se u muškoj i ženskoj konkurenciji akterima podeli čak 18 miliona dolara.

I, dok velika većina najboljih igrača i igračica "belog sporta" trenira u Kaliforniji, gde su se okupili i Novak Đoković, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Nikola Čačić i, sada trener, Janko Tipsarević, čekajući da vidi da li da se upute u Floridu, održan je i sastanak tenisera.

Sa tog sastanka je procurela informacija da se razmatra otkazivanje cele sezone na terenima sa šljakom, uključujući i Rolan Garos.

Igrači su, svakako, svesni ozbiljnosti zdravstvene situacije, imajući u vidu da je cela Italija u svojevrsnoj izolaciji i pitanje je da li će se 11. maja tamo uopšte održati rimski masters. Pre toga bi trebalo igrati u Monte Karlu (od 13. aprila), a taj grad je odmah uz granicu sa regijom Ligurijom, gde je juče dvoje ljudi preminulo od pomenutog virusa, a devet ukupno od izbijanja zaraze.

Imajući u vidu i širenje virusa u Španiji, gde je do utorka potvrđeno 1.694 obolelih, Mađarskoj (9), Nemačkoj (1.565), organizatori turnira u Barseloni, Budimpešti, Minhenu i Madridu će, baš kao i teniseri, imati težak zadatak da planove sprovedu u delo.

Sa druge strane, Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) se nije ponovo oglašavala nakon što je u ponedeljak zauzela zvaničan stav da "kalendar ostaje kakav je bio do sada". Za sada.

Podsetimo, Novak Đoković je trebalo ove i sledeće sedmice da se bori za nove bodove sa mastersa, ali je zbog straha od širenja korona virusa otkazan pomenuti turnir u Indijan Velsu.

Takva odluka organizatora će, u bodovnom smislu, više prijati Noletu nego Rafaelu Nadalu koji je i na najnovijoj ATP listi, i dalje prvi pratilac Đokovića.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar