Zaražena i časna sestra, bila u Domu zdravlja

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze korona virisom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Bosna i Hercegovina 28.03.2020 | 13:03
Zaražena i časna sestra, bila u Domu zdravlja

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landek za Klix.ba kaže kako je slučaj spefičan je je soba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako doznajemo radi se o časnoj sestri.

''Ona živi na području opštine Čitluk, ali je zbog toga što oni imaju specifično zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već duže vremena osigurana u Zapadnohercegovačkom kantonu i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu sa osobljem Doma zdravlja Ljubuški . Mi smo preduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolacijui dezinfekciju i sve što treba'', kaže Landek za Klix.ba.

Naglašava da je situacija specifična.

''Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu sa našim zdravstvenim sistemom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje kontakte epidemiološke i povezanosti s kim je bila ovih dana, nulti pacijent i ostalo, radi općina Čirluk odnosno Hercegovačko-neretvanski kanton" ,pojasnio je Landek za Klix.ba.

Ovo je 258. slučaj u Bosni i Hercegovini, a stanje po gradovima i mjestima izgleda ovako:

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Рв

28.03.2020 12:40

Како овако?

ODGOVORITE
Name

Kurton je zakon

31.03.2020 14:13

TRIPRER

Name

025

28.03.2020 17:29

m ora daje isla kod pape u vatikan ili kod biskupa zagrebackog

ODGOVORITE