Zenica: Pacijenti i ljekari u bolnici idu u izolaciju

Pacijent iz Zenice kojem je večeras potvrđen koronavirus u proteklim danima promijenio je dva odjela u Kantonalnoj bolnici Zenici, a svi ljekari s ovih odjela s pacijentima idu u izolaciju, potvrđeno je za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 28.03.2020 | 23:03
Zenica: Pacijenti i ljekari u bolnici idu u izolaciju

Kako Klix.ba saznaje radi se starijem pacijentu koji je imao operaciju u Centru za srce u Tuzli nakon čega se vratio u Zenicu na postoperativnu njegu.

U četvrtak je bio smješten na odjel polmologije, a juče na odjel konorarnog zbog čega će, prema riječima direktora Kantonalne bolnica Zenica Rasima Skomorca, svi ljekari i pacijenti ići u izolaciju.

Pacijent iz Zenice koji je zaražen u Centru za srce u Tuzli, sutra će biti prebačen na odjel zaraznog u izolaciju. Drugi pacijent kod kojeg je večeras potvrđen koronavirus iz Zavidovića takođe je bio u kontaktu s medicinskim osobljem sa zaraznog te će i ti ljekari biti u izolaciji, a biće podvrgnuti i testiranju.

"Čitav štab je tu, poduzimamo sve mjere kako bismo spriječili širenje zaraze. Svi koji su radili na ovim odjelima i imali kontakt sa zaraženima će u izolaciju, a mi se sada moramo reorganizovati", kazao je Skomorac za Klix.ba.

U toku je i sjednica Kriznog štaba ZDK koji razmatra o ovom događaju te poduzimanju svih mjera koje imaju za cilj sprječavanje širenja zaraze.

(Klix) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sale

28.03.2020 22:30

Kao da su sa marsa pali...svijet gori a oni primaju sazad

ODGOVORITE
Name

Рв

29.03.2020 07:24

Изглада да смо ми сви заражени само што то још нисмо у потпуности открили. Тузла до јуче била без короне а сад пацијент дошао заражен из тузланске болнице у болницу Зеница. Па како? Рецимо ја болестан и заражен вирусом а не знам за то, одем доктору и док он утврди моју болест о зарази ја заразио малтене читав спрат Дома здравља или болнице. Ја то тако некако сватам.

ODGOVORITE
Name

4d

29.03.2020 12:33

Svaka epidemija je u nama ,rece veliki strucnjak,Dakle postujemo oravila I manje smo podlozni,uz vas smo Zenica