Fudbal zarobljen između interesa onih koji se pitaju!

U zemlji u kojoj niko ne radi svoj posao, a svako naokolo “prosipa pamet” i mudruje, fudbal je ostao zarobljen između interesa onih koji su naučili da se pitaju za sve i svja u Premijer ligi BiH.

Fudbal 15.05.2020 | 22:47
Fudbal zarobljen između interesa onih koji se pitaju!

Vijest dana stigla je iz Belgije u kojoj je proglašen šampion, Kipar je odlučio da otkaže sezonu, a u BiH pojedini treneri se prave pametniji i od epidemiologa i eksperata, “razumiju” se u sve: viruse, termine, epidemiju, politiku, zdravlje, uslove… Bogom dani!

Sveznalaštvo i prepotencija nikada nisu bile vrline. Ali šta da se radi?!

Poslije svega pročitanog, kazanog, ali i tekstova u kojima se pojavilo žestoko negodovanje na stav Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske moramo da postavimo nekoliko pitanja onima koji odapinju “otrovne strelice” prema Banjaluci, Republici Srpskoj, FK Borac, Vici Zeljkoviću, ministru Alenu Šeraniću… 

Da li je moguće da su Milorad Dodik i Dragan Čović, prije Bakira Izetbegovića, uspjeli da “lobiraju” u Briselu da Belgijanci prekinu prvenstvo, završe sezonu i proglase šampiona? Jesu li Zeljković i Šeranić toliko moćni da zaustave fudbal i na podijeljenom ostrvu Kipru, samo kako bi dokazali da nema uslova ni u BiH da se lopta nastavi kotrljati zbog Borca i njegove četvrte pozicije koja vodi u Evropu? Da nisu možda agenti iz Republike Srpske u karantin stavili i Hajka Herliha, trenera bundesligaša Augzburga? 

Prema riječima trenera bijeljinskog Radnika Slavka Petrovića njemu to sve smrdi! Koliko znamo Bijeljina je bila, i još uvijek je, geografski u Republici Srpskoj, a fudbalski? Kako je moguće da Boris Stanišić, predsjednik i vlasnik Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići poštuje stavove nadležnih institucija u Republici Srpskoj, a trener Petrović ne?! Etno selo je udaljeno jedva pet kilometara od Bijeljine i nevjerovatno je da je epidemiološka situacija toliko dijametralno različita? (!)

Boris Stanišić jako dobro zna šta je koronavirus, osjetio je na koži svoje porodice pandemiju virusne pošasti, zar to nije dovoljna opomena Petroviću i onima koji isto misle, da je sve samo, neslana, šala? Šta će to Radnik da dobije, a šta da izgubi ako se prvenstvo nastavi ili ne nastavi? Može da dobije brigu, a može da izgubi stav koji zastupa na video-konferencijama koje su, ionako, neozbiljno sastančenje i “bacanje prašine u oči”.

Šta bi se, recimo desilo, da poslije prve utakmice u Bijeljini protiv Širokog Brijega, pošto je po Petrovićevom izlaganju “Bijeljina imuna na koronavirus”, otkrije da je samo jedan gostujući igrač pozitivan na kovid-19, ili neko od službenih lica iz Banjaluke, Sarajeva, Mostara, ili bilo kojeg grada u BiH? Hoće li i tada “doktor Petrović” reći da niko od aktera te utakmice ne treba da ide u karantin, već da se prvenstvo mora nastaviti?! Zaboga fudbal je preči od zdravlja?

Pa gdje to ima? Ima, u BiH.

I, sada da ne ispadne, da je bijeljinski Radnik, čija se uprava raspala odmah po imenovanju za vrijeme vanrednih mjera u Republici Srpskoj, na Skupštini sazvanoj “na vrat na nos” i nakon što je omalovažen legendarni Mladen Krstajić, glavni “monopol-igrač” Premijer lige BiH moramo da kažemo da su se javili oni pravi, koji “kroje” elitu “Dejtonske zemlje”. Sarajevski vječiti rivali kojima je sve podređeno i podešeno, već decenijama. Željezničar i Sarajevo su ušli “u rat” oko titule – hoće li da bude priznata ili neće, ako se prvenstvo prekine?

Kakve veze s tim ima trener Radnika Slavko Petrović koji je nekada sjedio na klupi tima s Grbavice?

Možda je vrijeme najbolji svjedok, treba da sačekamo njegov sud! Jesu li žrtve koronavirusa izmišljene? Kome je do fudbala kad umiru ljudi?

I na kraju jedna epidemiološka dilema: kako je moguće da u Etno selu Stanišići razumiju situaciju s koronavirusom, a u Bijeljini se prave kao da se ništa nije događalo prethodnih mjeseci? 
Mora da se radi o istinskim ekspertima?!

(sportdc.net)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zakon

15.05.2020 23:04

stvarno strasno kafici puni nista se nepostuje i unutra i na basti jos cekam nocne klubove da se otvore pa da bude katastrofa a sportu nedaju poghotovo sto su svi fudbaleri moraju bii testirani i trenirat normalno jer im je to posao a alen seranic sa mislio da je covjek koji postuje struku i zakon i tako se vlada prema situaciji a on postuje samo interes pojedinca sram vas bilo italija trenira dje je bilo 30 hiljada mrtvih i igra 13 juna a moram ponovo da se osvrenem na kafice ponov unutra puno sve jos dozvolite nocnim klubovima i nek se sve zarazimo strasno i sramno

ODGOVORITE
Name

Re Petrov

15.05.2020 23:31

Zamoliti Krstajića da se vratibu Radnik. Pod hitno!!!