CT skener mu otkrio da ima organ viška!

Jedan Brazilac je zbog teških bolova u donjem delu leđa, se obratio lekaru. Lekar je 38-godišnjeg muškarca kako medicinska pravila nalažu poslao na CT skener.

Zanimljivosti 17.05.2020 | 19:54
CT skener mu otkrio da ima organ viška!

Skener je otkrio uzrok boli pored hernije diska, nemenovani Brazilac imao je i tri bubrega.To jest, jedan bubreg viška!

Doktori iz bolnice Do Rim u Sao Paulu videli su levi bubreg normalnog izgleda i dva spojena bubrega na području zdelice, navodi se u članku objavljenom u uglednom medicinskom časopisu "The New England Journal of Medicine".

Postojanje tri bubrega u telu nije česta anomalija, navode stručnjaci i ističu kako se najčešće slučajno otkrije jer ovakvo stanje retko uzorkuje neke veće probleme kod pacijenata to jest, ljudi.

Smatra se kako se za to i ne zna osim ako se ne napravi CT sken zbog nekog drugog zdravstvenog razloga, kao što je to bio slučaj s 38-godišnjim Brazilcem.

Ureter - cev koja prenosi urin iz bubrega u mokraćnu bešiku - iz levog bubrežnog bubrega pripojio se ureteru sa drugog levog bubrega, neposredno iznad ulaza u bešiku, navedeno je u izveštaju. Ureter iz desnog karličnog bubrega ušao je u bešiku sa desne strane.

Veruje se kako je do pojave trećeg bubrega došlo zbog abnormalnih procesa za vreme formacije embrija odnosno nenormalnih procesa u embriogenezi ili stvaranja embriona.

 

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar