Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test

Počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane, preporučio je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19 Vladi Republike Srbije.

Srbija 20.05.2020 | 10:24
Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test
Svim osobama koje ulaze na područje Republike Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na područje na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sjednici Vlade Srbije.

Krizni štab donio je preporuku i o otvaranju administrativnog prelaza ka Kosovu.

PCR testovi na koronavirus, na lični zahtjev građana Srbije i stranih državljana, koštaće 6.000 dinara na području cijele Republike Srbije. Za studente i maloljetne osobe testiranje je i dalje besplatno, navodi se na službenim stranicama srbijanske vlade.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, odlučeno je da se pojedine zdravstvene ustanove koje su bile određene za Covid bolnice postepeno vraćaju u uobičajen proces rada. U takvim ustanovama svi medicinski radnici biće testirani na korona virus i tek nakon negativnog rezultata počeće s radom.

S obzirom na brojna nagađanja koja su se ponavljala u prethodnim danima, Krizni štab je naglasio da nikada nije preporučio sankcije za nenošenje maski na otvorenom prostoru i da uvođenje takvih mjera svakako nije u planu.
 
(Fena)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

B.C

20.05.2020 08:32

Strašno me nervira što se kod nas sve gleda šta Srbija radi pa mi kopiramo! Šta je sa našim granicama, kada će se kod nas moći dolaziti normalno, bez karantina!? Napravili su od RS logor 21.vijeka!

ODGOVORITE
Name

Lucky

20.05.2020 09:34

Za tebe se treba otvoriti psihijatrija.

Name

Eee

20.05.2020 08:51

HVALA BOGU!!!jedino nesto pametno

ODGOVORITE
Name

kameni

20.05.2020 09:08

Ja ne znam do kad će ovo ludilo da traje, pa zatvorili smo granice našim ljudima,da ne mogu doćk vidjeti familije, žene, djecu, da ne mogu na sahrane doći najmilijima. Granice trebaju da otvore što prije kakav 1.jun, države koje imaju hiljde zaraženih otvaraju granice a naši treniraju strogoću. Bože moj mila pa ima li igdje da vlas rafi protiv sopstvenog naroda.

ODGOVORITE
Name

Andric

20.05.2020 09:33

Meni jedna stvar i dalje nije jasna.Ako je virus i dalje tu,zasto ste onda i zatvarali granice,tj.zasto ih sad otvarate.Jedno s drugim ne ide,nema logike.Pa svi strucnjaci tvrde da se virus brzo siri,da jedan novozarazeni moze zaraziti hiljade i hiljade novih,sto je i logicno.Ali nije logicno da zatvaras granice,pa ih sad otvaras,a virus i dalje tu.Zatvaranje granica ima smisla samo ako nemas nijednog oboljelog,i drzis zatvorene granice dok virus ne nestane u cijelom svijetu,to je jedino logicno.A sve ostalo,nema veze sa koronom,vec sa politikom,novcem,globalistima...Zato cast i slava Lukasenku,jedinom iskrenom predsjedniku,kojem je stalo do svoje drzave,svi ostali su poltroni,bez imalo casti i obraza,fuj!

ODGOVORITE
Name

Re: Andric

20.05.2020 10:38

Granice su zatvorene da se izvrši psihološki pritisak na stanovništvo te da dođe do masovne, nasilne pobune. Onda bi vlasti imale izgovor da uvedu vojno stanje i izvedu duge cijevi na ulice, zajedno sa totalitarističkim mjerama nadzora. Kao što kažu mediji, to je "novo normalno".

Name

kiki

20.05.2020 18:44

Granice su zatvorene da se suzbije PANDEMIJA...Virus je sada oslabio i znatno je pod kontrolom epidemioloskih institucija, svako pojavljivanje se moze pratiti i suzbiti. Ne znam kakav moras biti pacenik..da razmisljas o vojnoj diktaturi kad su skoro sve zemlje svjeta ..manje ili vise isto postupile. Nama uvjek treba neka fama..neka druga istina..u koju cemo vjerovati.

Name

Andric

20.05.2020 20:31

Re kiki:virus oslabio,kazes.Aha,a kako je oslabio,da se nije prepao granica.Zbog cega je oslabio?Ti to izgleda najbolje poznajes virus,pa de reci nam jos nesto.Hoces da kazes da su granice bile otvorene,on ne bi oslabio.Kako se sad virus odjednom moze pratiti,a prije nije mogao,u cemu je razlika.Kako se nije mogao pratiti na pocetku kad je bilo 10 zarazenih,a moze se pratiti sad kad ih ima par hiljada.De,pokrij se po usima,i ne javljaj se bez argumenata...

Name

Romanija

20.05.2020 10:14

Nisu napisali, da li karantin vazi jos.

ODGOVORITE
Name

Ja

20.05.2020 17:46

Ne vazi od sutra ujtru