Na indijskoj farmi koke nose jaja sa zelenim žumancem! (VIDEO)

Fotografije kokošijih jaja sa tamnozelenim žumancem ovih su dana postale su viralni hit na internetu i posebna zanimljivost na društvenim mrežama, zbunjujući čak veterinarske stručnjake kao i širu javnost.

Zanimljivosti 22.05.2020 | 18:46
Na indijskoj farmi koke nose jaja sa zelenim žumancem! (VIDEO)

Prvobitno se smatralo da je rezultat digitalnog uređivanja slika - photoshop-a , viralne fotografije zelenih jaja su na kraju dovele do farmera Ak Shihabudheena, uzgajivača pilića iz Malappurama, koji je potvrdio da neke od njegove peradi zapravo ležu jaja sa zelenim žumancima.

Da bi dokazao svoje tvrdnje, mladi farmer je čak objavio video sebe kako razbija jaje i otkriva tamnozelena žumanca!?

Nedavno je izjavio da su ga novinari i veterinari iz cele Indije poslednjih dana kontaktirali o njegovim čudnim jajima, ali i on sam je jednako zbunjen kao i svi drugi ovim njegovim kokošijim zelenim jajima!

Pre devet meseci sam prvi put dobio takvo jaje sa zelenim žumancem od koke u našoj maloj peradarskoj farmi ", rekao je Shihabudheen za "News Minute".

U početku smo se začudili i nismo koristili jaje za konzumiranje. Sva jaja koja je kokoš položila su iste vrste i tako smo počeli da inkubiramo jaja. Od šest pilića koja su se izlegla iz ovih jaja, nekolicina je počela da polaže ta zelena jaja, a ti žumanci su takođe zelene boje. "

Ak Shihabudheen je rekao da su i on i njegova porodica konzumirali jaja sa zelenim žumancevima i nisu imali čudne simptome. Dodao je da imaju ukus poput normalnih jaja.

Indijski mediji prenose da su veterinarske stručnjake zainteresvala ova čudno obojena zelena jaja tj žumanjci. Zvaničnici sa Univerziteta za veterinarstvo i životinje u Kerali, posetili su farmu Shihabudheena pre par dana nazad da vide piliće i jaja te su uzorke uzeli za analizu u svojoj laboratoriji.

"Počeli smo raditi nekoliko testova kako bismo otkrili razlog za to. Ovo je retka pojava, i velika je verovatnoća da će to biti zbog hrane koja se daje pticama ", rekao je dr S Sankaralingam, docent za živinu, sa univezitetskog odeljenja za veterinu i životinje u Kerali.

 

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar