Srbija otvorila granice, moguće ući bez testa

Od danas građani BiH nesmetano i bez prethodnog testiranja mogu putovati u Srbiju. Provjerili smo kakvo je stanje na pojedinim graničnim prelazima i koliko su građani upoznati sa novim pravilima. Istovremeno, dvojni državljani BiH mogu ulaziti u zemlju, bez testiranja i mjera izolacije.

Bosna i Hercegovina 22.05.2020 | 16:01
Srbija otvorila granice, moguće ući bez testa

Svi koji ulaze u Srbiju dobiće zdravstvena upozorenja, u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvijek cirkuliše, kao i načini zaštite od moguće zaraze. Građani od jutros ulaze u Srbiju bez ikakvih problema, a na većini graničnih prelaza saobraćaj se odvija nesmetano.

“Sad mogu da uđem I izađem u Srbiju bez potrebnih papira, što mi mnogo znači, a takođe, nisu potrebni ni dokazi da sam negativan na virus korona”, kaže jedan od putnika na GP Sremska Rača.

Građani su jedva dočekali vijest o otvaranju granica, naročito, oni koji imaju familiju u Srbiji i koji studiraju preko Drine.

Na GP Mali Zvornik, putnici kažu da je potrebno samo lična karta i vozačka dozvala, I da nema dužih zadržavanja.

Putnici koji koriste GP Vardište kod Višegrada kažu da nema komplikacija prilikom prelaska granice i da je situacija kao prije epidemije.

S druge strane, prema odluci Savjeta ministara BiH , dozvoljen je ulazak stranih državljana, uz posjedovanje pozivnog pisma osobe koja ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska.

Takođe je dozvoljen ulazak porodicama umrlih radi prisustva sahrani,  kojima je boravak u zemlji dozvoljen, najviše 72 časa od trenutka ulaska. Istovremeno, dvojni državljani BiH mogu ulaziti u zemlju, bez testiranja i mjera izolacije.

 Na području FBiH, na  graničnom prelazu Čapljina Jug,  putnici kažu da nema problema prilikom prelaska i da je odluka o otvaranju granica jako korisna za sve građane.

Na  GP Čapljina Jug, sa Hrvatskom, putnici kažu da nema nikakvih problema na granicama.

 Hrvatska je otvorila granice za svoje državljane, dok stranci mogu da ulaze u zemlju bez mera samoizolacije, ali samo ako za to postoje poslovni razlozi ili ekonomski interesi.

U Crnu Goru mogu ući njeni državljani i stranci sa stalnim boravkom, dok će otvaranje granica biti jedno od poslednjih popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dani

22.05.2020 16:02

Kada će RS ili BiH otvoriti granice za strance? Volio bih i ja kao stranac da mogu obici svoju nekretninu u BiH.

ODGOVORITE
Name

Kratko i jasno

22.05.2020 16:04

Kada ce Njemacka otvoriti da bjezim iz ove trule diktatorske Republike Srpske.Ogadila mi se,da me je stid sto sam ratovao za nju.

ODGOVORITE
Name

Gužve na Rači

22.05.2020 16:17

Posebno jednu traku za ove sto dolaze da sipaju gorivo.

ODGOVORITE
Name

Kiza

22.05.2020 16:21

Kad vi planirate nama iz srbije da omogucite ulazak bez potvrda

ODGOVORITE
Name

Grk

23.05.2020 11:51

A MI IZ SRBIJE ?JEL MOZEMO UCI U REPUBLIKU SRPSKU?

ODGOVORITE