Vučić progovorio o Kosovu: Nazirem šta bi voljeli

– Ne znam čime nam prijete. Trudim se da svakog dana čujem poruke iz Prištine, razumijem šta žele, da gradimo pristojne odnose… Ali, da bismo imali normalnu trgovinu, moramo da čuvamo mir i stabilnost – rekao je Vučić.

Srbija 27.05.2020 | 13:08
Vučić progovorio o Kosovu: Nazirem šta bi voljeli

Kao što znate, sam Ričard Grenel je demantovao priču o tome da je septembar rok za rješenje kosovskog problema, rekao je za "Blic" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Naš posao nije jednostavan, morate da budete odgovorni, da čuvate naš narod na KiM, da obezbjedimo snabdjevanje za prodavnice, da plate svima stižu redovno, da funkcionišu zdravstvene ustanove… Ovih drugih priča sam se toliko i naslušao, da ne znam više šta da govorim – rekao je Vučić.

Istakao je da nema nikakvih najava, da se ni o čemu ne razgovara, i da ne zna ko “tamo u Prištini sa kim razgovara, ko ne, ko je protiv, ko je za”, istakavši da je “čudan neki sistem”, i da ništa ne razumije.

Takođe, osvrnuo se i na najavu prištinskih vlasti o uvođenju recipročnih mjera za Srbiju, koje bi na snagu mogle da stupe početkom juna.

– Ne znam čime nam prijete. Trudim se da svakog dana čujem poruke iz Prištine, razumijem šta žele, da gradimo pristojne odnose… Ali, da bismo imali normalnu trgovinu, moramo da čuvamo mir i stabilnost – rekao je on.

Kako je istakao, ne mogu da “pohvatam” šta tamo rade jedni, šta drugi, jer je stvar njihovog političkog sukoba.

Ističe da nikakav prijedlog ne postoji, da nema šta da prenese, osim što “nazirem šta je to što bi voljeli”.

– Albanci ne bi bili presrećni, ali bi bili neuporedivo srećniji od Srba, ali nisam siguran kako to misle da izvedu – rekao je Vučić.

Govoreći o nabavkama medicinske opreme tokom vanrednog stanja, on je rekao da podstiče državne organe da to bude što prije.

– Da izađu sa tim, i koliko smo novca i brige potrošili i uložili za građane Srbije – naveo je on, istakavši da na političkoj sceni postoje oni koji su “navikli da pljačkaju na sekundama”.

Valjda, kako kaže, “polaze od sebe, jer su navikli da to rade, pa misle da svi to rade”.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mitar

27.05.2020 11:20

A sto predsjednice ne pricas sta je SAD rekla za Kapetana Dragana i Seselja?

ODGOVORITE
Name

Kukuriku

27.05.2020 12:42

Reci mu Mitre! Reci mu i sta a i kako da kaze. Sta da obuce, obuje... Sta se plekas gdje ti nije mjesto?!

Name

Leka

27.05.2020 12:52

Izuzetna predizbirna prica.

ODGOVORITE