Sin nekadašnjeg ambasadora Srbije trovao ljekare

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji i poznatog pisca, potvrđeno je u diplomatskim krugovima.

Srbija 27.05.2020 | 16:51
Sin nekadašnjeg ambasadora Srbije trovao ljekare

Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Velikića su austrijski mediji opisivali kao mladog, ambicioznog lekara iz Srbije, koji je zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču. Uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

Po objavljivanju vesti da je u Beču uhapšen lekar srpskog porekla, tamošnji mediji su izvestili da potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice. Nekadašnji ambasador Srbije u Austriji Dragana Velikića nije želeo da govori za medije.

- Ne, ne, ne, ne želim ništa da komentarišem, imao sam loša iskustva. Prijatno - rekao je kratko Velikić.

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

opa

27.05.2020 15:35

Srpski ponos

ODGOVORITE
Name

Doktor

27.05.2020 15:56

Ma nisu uopšte ugledna porodica

ODGOVORITE
Name

Василије

27.05.2020 16:02

Ако је то урадио, онда је он за психијатра.

ODGOVORITE
Name

senberac

27.05.2020 17:19

onje za psihijatra a ne lekar boga kleo tog covjeka treba stavit pod psihijatrijsko posmatranje

ODGOVORITE
Name

Kurjak

27.05.2020 19:33

Nije slucajno uradio,moguce da je torta kupljena kod privatni konditeraja.U vremenu korone proizvodnja i prodaja nije kontrolisana kako se normalno radi.

ODGOVORITE