Sukob kod Cazina: Podlegao i treći migrant

U mjesu Šturlići kod Cazina, danas oko 17 sati došlo je do velikog sukoba migranata. Prema prvim informacijama stradala su dva migranta. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, od povreda zadobijenih u tuči preminuo je i treći migrant.

Bosna i Hercegovina 28.05.2020 | 21:39
Sukob kod Cazina: Podlegao i treći migrant

Više migranata je povrijeđeno, a na terenu su tužioci, policija i Hitna pomoć.

U međuvremenu, na Facebooku je objavljena prva fotografija s lica mjesta. Na njoj se vide dva tijela prekrivena dekama i grupa migranata u pozadini.

Koliko je ozbiljna migrantska kriza u BiH, a pretežno na području Unsko-sanskog kantona, gdje je najveći broj migranata bio godinama stacioniran, govori i zvanični policijski podatak da su ilegalni migranti tokom 2019. godine počinili čak 205 krivičnih djela, piše Avaz. 

Prema njegovim riječima, neka od krivičnih djela su ubistva, silovanja, pokušaji ubistva, tuče i teške krađe. Migranti koji najviše čine krivična djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sikter more

28.05.2020 19:49

Prvo će se ubijati između sebe, a poslije će biti usmjereni na domaće stanovništvo!

ODGOVORITE
Name

Max

28.05.2020 20:36

Iz tvojih usta u bozije uši, kakvi smo nakaradni i trebaju sve da nas pobiju

Name

Dok Holidej

29.05.2020 12:33

Pa dodik je optuživao gospodina Mektića za migrante njega sad nema što sad dodik ne reaguje kao član predsjedništva. to je dokaz da ga briga za migrante a Mektić je iz opozicije pa mu je zato smetao .

Name

re Dok Holidej

29.05.2020 22:17

Ovakvih scena nema u Republici Srpskoj, niti ovde ostaju, samo prodju. Ne znam zaato spominjes dDodika.Hvala Policiji Republike Srpske.