Vlada ne smije dozvoliti da se umanjuju plate

Vlada Republike Srpske je mnogim privrednim subjektima zabranila, a mnogima ograničila rad za vrijeme pandemije virusa korona, zbog čega Vlada ne smije da dozvoli da se ikome umanjuju plate, poručeno je iz Konfederacije sindikata Republike Srpske.

Republika Srpska 29.05.2020 | 20:13
Vlada ne smije dozvoliti da se umanjuju plate

Zbog toga osnovna uloga kompenzacionog fonda mora da bude da radnici ne bi dobijali manje plate.

Dobro je što su nagrađeni medicinari i policajci, kažu u Konfederaciji sindikata. Oni međutim pitaju zašto nisu nagrađeni i drugi radnici koji su bili angažovani za vrijeme pandemije virusa korona?

U Konfederaciji upozoravaju da je neprihvatljivo da u Upravnom odboru Kompenzacionog fonda nema predstavnika radnika.

Prvi čovjek Konfederacije sindikata je upozorio na dešavanja u Elektroprivredi Republike Srpske u prethodnim mjesecima, kada su uočeni pokušaji umanjivanja radničkih prava, a protiv zavisnih preduzeća gdje su umanjivane mjesečne zarade radnika pokrenute su i tužbe.

Upozorili su i da  prvi ljudi pojedinig opština i gradova pokušavaju da izbjegnu primjenu odredaba  kolektivnog ugovora. 

Marić je pozvao resorno ministarstvo i Savez opština i gradova da organizuju sastanak sa predstavnicima sindikata da bi bila riješena ova situacija i napravljeni određeni sporazumi.  

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Poznavalac

29.05.2020 18:54

Plate i penzije su sad skoro potpuno dobivaju iz kreditnih zaduženja. Realna plata bi bila jedava 100KM, a penzija 50KM. O kakvim ovaj platama priča, pa mi smo svoje završili. Ti si se davno trebao za plate boriti na drugi način, kasno si se probudio a još si bunovan.

ODGOVORITE
Name

Direkt

29.05.2020 19:25

Svašta oni ne smiju pa opet rade i to čak bez i trunke savjesti. Savjest im proradi samo kada vide da će neko jači od njih da ih "poklopi".

ODGOVORITE
Name

Servan

30.05.2020 03:20

Jedno se priča, a drugo se radi. Jedino u bolnici u Prijedoru, direktor smanjio plate. Treba ga pozvati na odgovornost.

ODGOVORITE
Name

Sena

30.05.2020 13:22

Treba direktora pozvati na odgovornost

Name

AKTIVISTA

30.05.2020 08:48

Vi sindikalni lideri ste i doveli radničku klasu u ovaj nezavidan položaj. Samo ste slušali režim, za lične interese.

ODGOVORITE
Name

Mici

30.05.2020 19:44

Ovom Tepavcevicu je bolje islo dok je pjesme pisao. Od kad je on dosao od tad je i kuku radnicima. Nego bitno je da je njemu i frckavoj dobro. Sluzbena putovanja...

ODGOVORITE