U Vijetnamu prave i prodaju džinovske vekne hleba! (VIDEO)

Verovali ili ne, vijetnamska provincija An Giang, u delti Mekong, više je poznata po svojim džinovskim veknama hlebova (hleba), nego po svojim zadivljujućim prirodnim atrakcijama.

Zabava 30.05.2020 | 18:35
U Vijetnamu prave i prodaju džinovske vekne hleba! (VIDEO)

Ovi ogormni  hlebovi su pre nekoliko godina postali pravi hit na internetu!

Hlebovi su dužine 1 metar i težine ne manje od tri kilograma, džinovski hleb koji se prodaje u An Giangu zaista su nešto neobično i specifično! Obično se prodaju u velikim plastičnim kesama, koštaju 50 000 VND (2,14 dolara) i navodno imaju lep ukus kao i dobar izgled.

Nakon pečenja na njega dodaju odozgo po hlebu putera, a ponekad se dodaju i semenke poput susama za dodatnu aromu.

Sve je počelo još pre 2 godine - 2018. godine, kada je veb sajt za životnu zabavu i zabavu Brightside objavila listu najčudnijih namirnica na svetu. Tada su u svoju "kolekciju" načudnijih namirnica uvrstili su i ogromnu veknu hleba koja je bila veoma popularna u vijetnamskoj provinciji Giang.

Bilo je i onih koji su tvrdili da su fotografije (koje su se pojavile na internetu) hleba fotošopirane ili uslikane iz nekog ugla kako bi se stvorila iluzija da su mnogo veće od običnih vekni hlebova.

A onda su videozapisi neobičnog ogormnog hleba počeli viralno da se "kače"na internet. Tako su vijetnamski mediji počeli su veliku pažnju pridavati džinovskim hlebima, a uskoro je ceo svet saznao za sada čuveni džinovski hleb An Gianga.

Kako izgleda taj hleb videli ste iz priloženih fotogarfija a opet ako ne verujete fotografiji tu je i video zapis pa pogledajte!

Izvor: Zanimljvostidana.com

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direkt

31.05.2020 12:57

Kod nas 2 bureka od po 200 grama koštaju otprilike ovoliko.

ODGOVORITE