Prizemljio avion pored vojne baze da bi otišao na plažu!

Kako bi iz Sarija privatnim avionom stigao do plaže u Velsu preduzimljivi Britanac bez dozvole sleteo u zatvorenu vojnu bazu RAF-a..

Zanimljivosti 01.06.2020 | 17:26
Prizemljio avion pored vojne baze da bi otišao na plažu!

Podaci o praćenju leta koje je objavilo Ministarstvo odbrane pokazuju da je avion poleteo sa aerodroma Feroaks u Sariju i sleteo u bazu RAF-a u Englsiju. Međutim, baza je bila zatvorena zbog praznika, a u toku su bili radovi na popravkama piste.

Pilot jeste pokušao da stupi u kontakt sa kontorolom leta baze, ali nije dobio odgovor. Uprkos tome, nastavio je sa sletanjem i prizemljio je avion na pistu 19 na kojoj su radovi bili u toku.

Dežurna vatrogasna brigada je odmah izašla na pistu pretpostavljajući da je avion imao poteškoća u letu i da je bio prinuđen da sleti. Ubrzo je stigla i vojna policija u nameri da utvrdi šta se zapravo dogodilo. Pilot je mirno odgovorio da je doleteo u Vels „da bi otišao na plažu“.

Upitan da li je svestan da su zbog pandemije u Velsu još uvek na snazi mere ograničenja kretanja, pilot je, navodno, mirno saopštio da nema razloga za brigu jer je preležao kovida 19 još pre dva meseca.

Inače, u ovoj bazi RAF-a jeste dozvoljen i civilni saobraćaj, ali piloti moraju da dobiju dozvolu pre sletanja.



Trenutno ovaj incident istražuje pre svega RAF i Uprava za civilno vazduhoplovstvo, ali policija Severnog Velsa razmatra postoje li osnove za krivično gonjenje pilota zbog kršenja zakona o zabrani kretanja koja je još uvek na snazi.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar