Legendarna Hera opet nanjušila švercere i 3.000 paklica cigareta!

Zahvaljujući reakciji carinskog psa na graničnom prelazu Horgoš sprečeno je krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta.

Zanimljivosti 05.06.2020 | 18:43
Legendarna Hera opet nanjušila švercere i 3.000 paklica cigareta!

Sakriveni tovar je pronađen kada je na red za izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka koji se sa AP KiM uputio ka Švajcarskoj gde je trebalo da pokupi putnike, navodi se u saopštenju Uprava carina.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave vozači su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, kada je u autobus ušao carinski pas, ženka belgijskog ovčara malinoe, situacija se promenila, ističe se u saopštenju.

Hera je počela da grebe mesto u autobusu na kome je osetila miris duvana za čije prepoznavanje je prošla specijalnu obuku.

Carinici su po njenoj reakciji znali da treba dodatno da istraže prostor između toaleta i prtljažnika autobusa, pa su odlučili da autobus pregledaju i na carinskom mobilnom skeneru.

Ubrzo je i snimak sa skenera potvrdio da je Hera bila u pravu, te da se između ova dva mesta u autobusu nalazi skriveni bunker ručne izrade.

Nakon što su razmontirali taj deo autobusa pred carinicima se ukazalo gotovo 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta sa akciznim markicama Srbije i AP KiM.

Među cigaretama najviše je bilo plavog ''vinstona'', 2.000 paklica.

Sve otkrivene cigarete privremeno su zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direkt

05.06.2020 17:07

Made in Germany :)))

ODGOVORITE