Dijalog Beograda i Prištine vodi Evropska unija

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkg predsjednika Ričarda Grenela odlučiće dogovorno Beograd i Priština, izjavio je danas portparol visokog predstavnika EU, Peter Stano za prištinski portal Ljajmi.

Srbija 05.06.2020 | 21:48
Dijalog Beograda i Prištine vodi Evropska unija

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

– Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU – precizirao je Stano.
Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputvati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

– Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično vidio sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja – rekao je Stano.

Dodao je da su “direktni susreti” najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i dio su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU”.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

gogo

05.06.2020 20:53

Osnovno pitanje je dali ce se i USA sloziti da samo EU vodi pregovora. U stvari onda je pitanje ko je kome sef Lajcak Grenelu ili Grenel Lajcaku ili ce pred javnost izlaziti tek kada se kao potpuno dogovore To 'direktno susretanje' me mnogo podsjeti na 1995 i Holbruka kada je Holbruk na rasplaganji ima avion i znao je po 2-3 puta u istom n danu 'trknuti' iz BG u SA. A konacan epilog svega je da je Hobruk u Dejton doveo i Milosevica i Tudmmana i Izetbegovica i oni su pred Klintonom popisali kao mirovni

ODGOVORITE
Name

prokleta avlija

06.06.2020 08:08

Scenaristi zavrsili novu pozorisnu predstavu.

Name

Ovo je 'racun bez krcmara'

05.06.2020 21:42

Ovo je izjavi portparol (glasnogovoprnik) visokog predstavnika EU, Peter Stano. Ali veliko je pitanje dali ce se Grenel koji je kao nekav Trampov direktni covjek sloziti sa time da se samo EU pita za sve

ODGOVORITE