U Brazilu pronađen mrtav Srbin iz Zaječara

Telo Marjana Jocića (39) iz Zaječara u poodmakloj fazi raspadanja i s rupama od metaka pronašla je prolaznica. Još se utvrđuje motiv ubistva

Srbija 05.06.2020 | 21:56
U Brazilu pronađen mrtav Srbin iz Zaječara

Marjan Jocić (39) iz Zaječara nađen je mrtav u blizini Plavog jezera u Brazilu, a tamošnja policija veruje da je Srbin ubijen. Kako su preneli lokalni mediji, telo je pre mesec dana pronašla meštanka u kamenolomu nedaleko od jezera, koje važi za turističku atrakciju.

Pasoš pored leša

- Žena je 5. maja primetila mrtvog muškarca sa povredama po telu i odmah obavestila policiju. Pored leša nađen je i srpski pasoš na ime Marjan Jocić. Zbog toga se pretpostavlja da je reč o državljaninu Srbije - rekli su iz brazilske policije tamošnjim medijima i dodali da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja.

- Uočene su rane od metaka, pa se pretpostavlja da je žrtva ubijena hicima iz vatrenog oružja i to nekoliko dana pre nego što je leš pronađen - navode mediji.

Kako su dodali, istražitelji su u jezeru pronašli automobil za koji se sumnja da je pripadao žrtvi. -

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se Jocić njime dovezao do Plavog jezera. Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi - navode mediji.

Tokom istrage utvrđeno je da je muškarac iz Zaječara u poslednjih deset godina često dolazio u ovu latinoameričku državu.

- Od 2010. godine do dana kada je nađen mrtav, Jocić je šest puta dolazio u Brazil i vraćao se u Srbiju. Zbog čega je on boravio ovde još uvek se ispituje. Da li je u Brazilu bio kao turista ili nekom poslom, nije sa sigurnošću utvrđeno - navode izvori.

Motiv i napadač nepoznati

Tamošnja policija nije još uvek utvrdila motiv ubistva Marjana Jocića, a potraga za ubicom je u toku.

- Sve opcije su otvorene, a policija je uputila apel građanima da ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o zločinu ili žrtvi, to javi nadležnima, a oni će im garantovati bezbednost - prenose lokalni mediji. Inače, kako su ranije pisali mediji iz Južne Amerike, u Brazilu, pored ostalih, deluju i narko-bande sa Balkana, za koje rade i Srbi.

Tako je brazilska policija u decembru 2018. razbila međunarodnu kriminalnu grupu, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, koja je krijumčarila kokain u Evropu, tačnije Francusku i Veliku Britaniju. Tada je, kako su pisali lokalni mediji, zaplenjena tona kokaina. - Zasad nema potvrde da je Jocić bio umešan u šverc droge, ali istražitelji ne isključuju ni tu mogućnost - kaže izvor.

Istekao mu pasoš

Mesec dana bez dokumenata

Lokalni mediji navode da je interesantno to što je ubijenom Srbinu pasoš, koji mu je izdat u policijskoj upravi u Zaječaru, istekao 9. aprila ove godine.

- To znači da je on u Brazilu boravio mesec dana sa isteklim pasošem. Ispituje se da li je zbog situacije sa koronavirusom propustio priliku da se vrati u domovinu pre nego što su mu dokumenta istekla - navode izvori medija.  

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DROGA

06.06.2020 03:33

PA MAJKA SRBIJA GORI OD DROGE GORA JE OD KOLUMBIJE. STRASNO.

ODGOVORITE