"Međunarodni pritisak se sada mora usmeriti na Srbiju"

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je, nakon ukidanja "mera reciprociteta" Prištine da se "međunarodni pritisak sada mora usmeriti na Srbiju da bi se nastavio dijalog".

Region 06.06.2020 | 13:06
"Međunarodni pritisak se sada mora usmeriti na Srbiju"

On tvrdi da je "Srbija iskoristila tu meru kao izgovor" da blokira dijalog između Beograda i Prištine.

- Sada se međunarodni pritisak mora usmeriti na Srbiju da bi se nastavio dijalog bez gubljenja vremena, dijalog koji se mora završiti uzajamnim priznanjem dveju zemalja- poručio je Tači na Fejsbuku. 

On je pozdravio odluku vlade Avdulaha Hotija da ukine "meru reciprociteta" prema Beogradu.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ma

06.06.2020 11:38

Lako je tebi da vrsljas po Srbiji, kada "na drugoj strani" za partnera imas one koji su kontrolisani iz istog centra kao i ti, a poznati su pod nazivom Stranka Isplacivaca Sto Evra, skraceno "SISE".

ODGOVORITE
Name

Re Ma

07.06.2020 19:59

Ja bih volio da je ta stranka na vlasti u Srpskoj, pa bi moja porodica dobila 100x3=300 evra ili 600 KM. A za vaucere nase Srpske mozes platiti sok i kafu u Agape. I naravno Vucic koji pomaze Srpskoj ne valja. Srecom gradjani Srbije znaju da je jedan od rijetkih drzavnika koji Srbiju korak po korak vraca na poziciju koju srpski narod zasluzuje i daju mu na izborima glasove.

Name

Djuka

06.06.2020 12:54

Cemu zurba u demokratskim procesima? Pa necemo valjda na brzinu da gazimo evropske kulturne vrijednosti, postovanje prava i obaveza nacionalnih manjina na KIM-u, pravo na samoopredeljenje kojem vojnom bloku da se pridruzimo itd. Najprije referendum o samostalnosti ponuditi Kosovu pa cemo onda dalje da vidimo. Ne prihvatam da se u tim procesima bilo ko od strane MZ mora staviti pod pritisak!

ODGOVORITE
Name

Ih

06.06.2020 19:47

Kako to šipak pametno zaključi. Dakle svakako podržati pravo na samoopredjeljenje u ostatku regiona pa i u bih.

ODGOVORITE
Name

Draško

07.06.2020 20:06

I najnepismenijem čovjeku je jasno da dijalog neće donijeti ništa. Albanci su sve karte istrošili: upad specijalaca, zastrašivanje naroda, paljenje povratničkih kuća, uvođenje carinskih nameta, hapšenje viđenijih Srba. Srbije je sve to mirno prihvatila, mudro otrpjela, potpisala nije ništa. Albanci moraju učiniti velike ustupke da bi Srbija dala potpis na nezavisnost. A slabe SAD i ekonomski uništena Evropa, te jaka Kina i Rusija ne daju Albancima nikakvu mogućnost da nešto dobiju bez velikog popuštanja.

ODGOVORITE