Tužilaštvo vjeruje da su nađena tijela Bošnjaka

 Tužilaštvo BiH saopštilo je da se pretpostavlja da posmrtni ostaci, pronađeni na nepristupačnom terenu u planinskom području opštine Kneževo, pripadaju Bošnjacima iz kotorvaroškog mjesta Večića, koji su u novembru 1993. godine pokušali da se preko Vlašića prebace do Travnika.

Bosna i Hercegovina 06.06.2020 | 16:41
Tužilaštvo vjeruje da su nađena tijela Bošnjaka

Tokom procesa ekshumacije biće angažovan stručni deminerski i alpinistički timovi, naveli su iz Tužilaštva.

U saopštenju se podsjeća da su posmrtni ostaci pronađeni na lokalitetu Duboka- Duboki potok i da se pretpostavlja da je riječ o više osoba.

Tužilac i stručni saradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH koordinisali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije.

Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestala lica, kao i predstavnici preživjelih.

Lokaciju osiguravaju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navode iz Tužilaštva i dodaju da će ekshumacija biti nastavljena.

Iz Sipe je juče saopšteno da je u mjestu Duboka, u opštini Kneževo, 3. juna pronađeno više posmrtnih ostataka iz proteklog rata.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoki

06.06.2020 19:18

Tuga, ljudi su Ma Koje vjere bili...

ODGOVORITE
Name

Samo čovjek

06.06.2020 19:41

Ne ponovilo se nikada i nikome.

ODGOVORITE
Name

Crkva Bosanska

07.06.2020 09:15

Provjerite jos jednom ali mislim da je ipak rijec o Skender Vakufu.

ODGOVORITE
Name

ja sam

08.06.2020 07:17

Tuga i zalost i ja se samo pitam kako tako lako mogu sa nama manipulisati. Sad navodno zivimo u "Miru" ali kad pomislimo na sve svakodnevne tuce nosenja i prijetnje sa oruzjem uhvati me strah. Svjedoci smo i pred proslog rata i vidimo koliko su nas lagal za vrijeme i da je veliki broj koji su poslije uzivali.

ODGOVORITE