FK Zvijezda 09 najavila tužbu protiv FS BiH

Fudbalski klub Zvijezda 09 je najavio da će tužiti Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pred Sudom za sportsku arbitražu zbog odluke da se ova ekipa preseli u niži rang. Izvršni odbor FS BiH je danas odlučio da nema proširenja lige i odbio je zahtjeve Čelika i Zvijezde 09 koji su u trenutku prekida takmičenja bili posljednje plasirane ekipe.

Fudbal 30.06.2020 | 22:25
FK Zvijezda 09 najavila tužbu protiv FS BiH

Za razliku od Čelika, Zvijezda je dobila licencu.

Prvi čovjek kluba Boris Stanišić se oglasio putem zvaničnog Youtube kanala.

-Ostajem pri stavu da je ovo krajnje nekorektna odluka Fudbalskog saveza BiH. Kada sam počeo da se zanimam da ulažem u fudbal, mislio sam da ću imati punu podršku od kuće koja se zove Fudbalski savez BiH. Međutim, bilo je još prilika gdje su oni pokazali nekorektnost. Ja sam fleksibilan čovjek pa sam mislio da sam “novi zec” koji se počeo baviti tim poslom. Međutim, oni su danas donijeli konačnu odluku i izbacili nas iz Premijer lige . Mi smo na krajnje korektan način pokušali da ih osvjestimo kako bi preinačili odluku, da ne bi došlo do čega treba da dođe, a to je ono što mi nismo željeli – da idemo na sud, na CAS, gdje ćemo pokušati ostvariti svoja prava- najavio je Stanišić.

Uz to je najavio da će otkriti i loše stvari vezane za rad saveza,ted a će prodrmati krovnu organizaciju.

-Ovo će mi dati dodatnu energiju i snagu da to sve razotkrijemo – kako to sve funkcioniše i postoji. Nadam se da ćemo uz sve zakone koji su na našoj strani pobijediti. U većini slučajeva sam izlazio kao pobjednik, daće Bog da i ovaj put tako bude. Jedno od mojih najvećih razočaranja su takozvani prijatelji iz FS BiH. Očekivao sam bilo kakvu podršku, međutim nje uopšte nije bilo. Zamolio bih javnost da ona bude objektivan kritičar i sudija u svemu ovom, bez obzira koliko me voljeli- rekao je Stanišić .

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

30.06.2020 20:35

Izdao ga Vico,sve se zna.Obecao mu ako bude glasao da se kup ponisti,i da u tom slucaju Borac ide u Evropu,da ce on srediti da ostanu u ligi.Kad je bilo glasanje,Vico ostao suzdrzan....hahah,komedija.

ODGOVORITE