NOVI SIMPTOM: 4 sata nije mogao da mu se "spusti" zbog korone!

Koliko je korona virus opasan, bolje od naučnika i studija govore statistike. Do danas je u svetu od posledica ove zarazne bolesti preminulo više od pola miliona ljudi, a kakve će negativne posledice imati po zdravlje imati oni koji su preležali kovid-19, još uvek se ne zna.

Zanimljivosti 01.07.2020 | 23:38
NOVI SIMPTOM: 4 sata nije mogao da mu se "spusti" zbog korone!

Čak i simptomi variraju od osobe do osobe. Danas je sve više onih koji nemaju nikakve znake oboljenja ili vrlo blage poput mučnine, dijareje, gubitka čula mirisa i ukusa i curenja iz nosa. U ozbiljnije simptome spadaju otežano disanje, bol u grudima, visoka tamperatura, izuzetna fizička slabost...

A sada bi ovoj listi simptoma mogao da se pridoda i jedan potpuno neočekivan - prijapizam. Muškarac (62) iz Francuske doživeo je krajnje neprijatnu situaciju u bolnici gde je lečen od zaraze korona viruisom.

Naime, imao je erekciju u trajanju od čitava četiri sata. Ovo oboljenje se naziva prijapizam, opasno stanje koje se manifestuje dugotrajnom patološkom erekcijom.

Kako su lekari objasnili, ovu pojavu prouzrokovala je "nagomilana" krv u penisu, a za koju se, prilikom dreniranja ispostavilo da je puna ugrušaka. 

Profesor Rupen Arija sa Kraljevskog koledža iz Londona kaže:

"Kod velikog broja teško obolelih od kovid-19, koji su u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi, primećena je pojava zgrušavanja krvi koja često vodi do plućne embolije i drugih opasnih stanja."

Inače, zgrušavanje krvi ili tromboza prijavljeni su kao opasna komplikacija kod trećine pacijenata zaraženih korona virusom. Kada ugrušci začepe arterije ili vene, blokade mogu izazvati fatalne srčane i moždane udare. A sada se ispostavilo i da mogu dovesti do prijapizma.

Koliko je poznato, ovo je prvi put da se ovo opasno stanje dovodi u vezu sa infekcijom korona virusa.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kuronja

07.07.2020 13:11

Masala

ODGOVORITE