Nediplomatska i loša poruka ruskog ambasadora u BiH

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je poruka ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, "loša i nediplomatska poruka".

Bosna i Hercegovina 04.07.2020 | 15:57
Nediplomatska i loša poruka ruskog ambasadora u BiH

Ivancov je u intervjuu za portal "Srpska info" rekao da Rusija podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost BiH, ravnopravnost njena tri konstitutivna naroda, a u kršenju statusa i prava konstitutivnih naroda i entiteta vidi ozbiljnu prijetnju budućnosti multinacionalne BiH.

Komšić je kazao da atak Rusije na ono što je država Bosna i Hercegovina kroz svoje zakone i odluke definisala, daje Senatu SAD za pravo kada se tvrdi da Rusija ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine, prenosi sarajevski portal Klix.

"S tim u vezi, smatram da moramo biti naročito oprezni kada je reč o destruktivnoj ulozi Rusije na ovim prostorima, jer poruke koje šalje ambasador Rusije nisu nimalo bezazlene. Ono što je možda i dobro jeste to što danas mnogi u BiH to uviđaju, a ranije su osuđivali svakog ko bi pokušao da skrene pažnju na to", rekao je Komšić.

Prema njegovim rečima, ambasador Ivancov možda misli da može u BiH da vodi "agresivnu anti-Zapadnu, anti-demokratsku politiku" kako to, kako kaže, njegova zemlja radi u Srbiji, u Crnoj Gori i kako su pokušavali u Severnoj Makedoniji, i poručio mu da je on "samo diplomata jedne strane države na tlu nezavisne i suverene BiH".

Komentarišući stav Ivancova da je NATO "agresivni vojno-politički blok, koji stvara podele u Evropi i podriva opšteevropsku stabilnost i bezbednost", da BiH kao suverena država "ima pravo da se (ne) približi nekome" i ukazao da u društvu BiH ne postoji konsenzus o integraciji u NATO, Komšić je rekao da Ivancova ne treba da se tiču NATO integracije BiH.

"Niti ima šta da komentariše odluke koje su donela naša najviša zakonodavna tela", rekao je Komšić.

Na tu izjavu Ivancova reagovao je i predsednik SDA Bakir Izetbegović, koji je rekao da je odluka BiH o NATO doneta davno i da Rusija sa tim nema veze.

"To su odluke za koje su digli ruku i ljudi koji sada sede u Predsedništvu poput Dodika i SNSD-ovaca. U ovoj zemlji će biti vladavine zakona, neće ovde vladati Rusija ili bilo ko. Mi smo doneli naše strateške odluke i zakone i po njima ćemo se kretati ka EU i NATO-u, sviđalo se to ili ne gospodinu ambasadoru", rekao je Izetbegović.

(Tanjug) 

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

Mirko

04.07.2020 14:06

Hahahaha.....pa idite u NATO....faširano meso je bagatela...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

04.07.2020 15:15

Željko, a šta je sa destruktivnom ulogom SAD i zapada u BiH?

Name

Roki

04.07.2020 15:25

Aj na gemist

Name

TRLA BABA LAN

04.07.2020 16:35

A STO OVAJ HRVAT NE KAZE KAKO JE KELJMENDI U AUTOMOBILU STRANE AMBASADE NAPUSTIO BIH. KAD VEC TRLJA O DRZAVI, JEL TO DRZAVA. I KOJA JE TO AMBASADA. NEGO AJD PO RUSIMA.

Name

Re

04.07.2020 21:04

A destruktivna uloga i ponasanje SAD i Brisela ti ne smeta? Iskreno, jedva cekam da im svima vidim ledja. Znam da ce to vas nazovi politicare rastuziti, jer vas placaju i rusi i ameri su jedini na svijetu koji placaju nesposobnost i idiotluk

Name

Tacno Re

05.07.2020 07:37

U svom tome zivom blatu, stranih i domacih igraca, jeduno obicni gradjani BiH su stradali i jos uvijek stradaju od 90-tih....

Name

333

04.07.2020 14:17

NE U NATO

ODGOVORITE
Name

Re 333

04.07.2020 15:03

Predsjednik Dodik je potpisao za NATO. A on zna najbolje sta je za Srbe dobro. Rusi ne mogu ni sebi pomoci a kamoli drugima.

Name

re re 333

04.07.2020 17:51

Da li je to Gebelsov metod, sto puta ponovis laz ona postane istinita? Lijepo je rekao i ruski ambasador i u ovom intervjuu i u prethodnim da Dodik nije potpisao ulazak u NATO. A moglo se to vidjeti iz odlaska kod Putina.

Name

re re 333

04.07.2020 18:06

Da li je to Gebelsov metod, sto puta ponovis laz ona postane istinita? Lijepo je rekao i ruski ambasador i u ovom intervjuu i u prethodnim da Dodik nije potpisao ulazak u NATO. A moglo se to vidjeti iz odlaska kod Putina.

Name

Bravo, Komšiću!

04.07.2020 14:23

Dosta je bilo licemjerja putinovaca!

ODGOVORITE
Name

Bravo Komsic-u

04.07.2020 14:56

Prvo u Nato pa onda u EU, to je nas put, tamo odlazi i sva nas narod, i Bugari, Rumuni a bome ne bas i mali broj Rusa. Tamo u EU postoji vladavina prava, demokratija, nema podvale i kradje na izborima da bi se dozivotno vladalo. Steta sto mi Srbi nemamo ili imamo malo onih koji se izjasnjavaju ovako kao ti. I nasa braca Rusi su zasluzili da poslije 100 godina diktature dobiju napokon vladavinu prava i vlast kojoj je moc ogranicena, i da i oni budu dio demokratskog svijeta, da budu i oni u EU. Sve ove danasnje "vladare I patriote" njihove da im se sudi u takvoj Rusiji.

Name

Direkt

04.07.2020 18:52

U EU teče med i mlijeko i nema korupcije. Najbolje to znaju one zemlje EU, koje imaju isti, sličan ili čak niži standard od našeg, a članice su EU već 13 godina, dok NATO alijanse i duži period od tog. Toliko o boljem standardu kad uđemo u NATO i EU. To ne zavisi od njih, već od naše snage da mijenjamo stvari na bolje, a kad i ako dođemo do tog nivoa da budemo atraktivni za ulazak u NATO i EU, tad nam isti neće biti ni potrebni, a i možda tada te organizacije neće više ni postojati. :)))

Name

Direkt

04.07.2020 14:28

Ode i Željko Komšić u P.M., pošto sa svojom politikom, nije ništa bolji od Dodika, Bakira i ostale ekipe na vlasti. Razlika se od njih samo u političkoj orijentaciji (oni su postali desničarski ekstremi, dok on je postao ljevičarski ekstrem).

ODGOVORITE
Name

re Direkt

04.07.2020 22:20

Zar ti je nekad bio bolji i zar ti se nekad cinio dobar? Nemoj biti naivan, nas narod je glavom placao naivnost.Nauci nesto iz istorije.

Name

Комшићу,

04.07.2020 14:40

Ти већ по други пут сједиш на врху БиХ иако те никад нису бирали Хрвати из БиХ. Кога ти у ствари представљаш и није ли те срамота да скачеш на изјаве одма са Бакиром. Разлика је што тај Бакир легално представља муслимане и странку СДА а кога ти и чији си ти? Очито је да си се уживио у улози неког месије са задатком да понекад пљунеш Србе и Русе. Пљуни некад и у вис па сачекај да ти падне на образ.

ODGOVORITE
Name

Odgovor stize

04.07.2020 15:01

E bas se ti našao da ga pitaš. Pretstavlja svoje birače koji su ga po važećim zakonima izabrali. Po istim tim zakonima je prethodno biran i Čović pa niko ne zatraži promjenu zakona i birača. Dosta glupave nacionalističke priče. BIH treba I biti će GRADJANSKA država. Sa ili bez takvih kao sto si ti. Bas onako kao i ogroman broj EU država.

Name

Ре Комшићу,

04.07.2020 15:10

Možda taj Komšić upravo predstavlja, ima i nudi nešto pouzdanije i perspektivnije, te više od lokalnog, nacionalnog, a što je potrebnije ovoj napaćenoj i osjetljivoj BiH?

Name

Sa bracom Rusima

04.07.2020 15:17

cemo jednom zivjeti u jednoj demokratskoj EU, sa vladavinom prava bez granica. Isto kao Hrvati sto zive sa Poljacima, Ircima, Portugalcima u jednoj drzavi i sa nama Srbima u dijaspori. Treba napokon da agresivni rezimi prestaju da postoje i vladaju kao hiljadama godina vec. Samo neka neprijateljstva, osvajanje teritorija, sirenje straha od nekih izmisljenih, izgradnja kulta licnosti, bez obzira kako se oni zvali, Hitler, Staljin, Putin ili Kim, narodu treba sloboda.

Name

Re

04.07.2020 15:18

On je izabran po zakonu a ne po volji uzp HDZ,a ti jadi koliko hoces.On predsttavlja katolike u Bosni koji ga postuju ,nisu svi HDZ.

Name

Re Комшићу,

04.07.2020 15:49

Pa valjda po ustavu i zakonu predstavlja one poreske obveznike koji su glasali za Komsica. Vjeruj mi da je Komsic reprezentativniji predstavnik svojih glasaca nego sto su to dodik i bakir. Znamo mi kako su oni osvojili "glasove", ubacivanjem praznih glasackih listica kao nevazece umjesto glasackih listica svojih protivnika. Nismo mi svi nepismeni kao vi

Name

Ako neko

04.07.2020 16:34

po nama, to jeste po nama Srbima pljuje to je onda nas sopstveni rezim, citaj samo kritike ovde naseg sopstvenog naroda, i pravo imamo. Isto tako i sa Rusima, njihov sopstveni rezim ih jase, vara, hapse, zastrasuje sve radi vjecne vlasti, ko se ne slaze, je izdajice. Ali ti slusas samo RT propagandu, mislis citav svijet protiv malog naroda sa Balkan i veliki naroda Rusa. E nije, nego im rezimi nisu u redu.

Name

@komšiču

04.07.2020 16:38

Prvo bi ti u svojoj glavi treboda skontaš da nikad i nikad nisu održani izbori koja če stranka predstavljati koji narod..i da toga nema ni u Ustavu.Bakir predstavlja SDA a ne bošnjake....Na izborima svako ima pravo da glasa za koda god hoče.Kad neko donese zakon i promijeni Ustav da srbi mogu glasati samo za srbe hrvati za hrvate bošnjaci za bošnjake onda se javi.

Name

re @Komsic

04.07.2020 17:55

Ustav BiH je uspostavio mehanizme kako bi zastitio prava svakog od 3 konsitutivna naroda. Jedan od mehanizama je i 3 clana predsjednistvo, gdje su predstavici 3 naroda. Sustina je da svaki predstavnik stiti interese sopstvenog naroda. Od ukupnog broja Hrvata, Komsic je dobio mozda 5 %, ako i to. Za njega su dominantno glasali Bosnjaci, upravo zbog toga sto se u svim situacijama ponasa kao zastitnik bosnjackog naroda. Njegovim izborom za clana predsjednistva Bosnjaci su ismijali Bosnu i Hercegovinu i njen ustav.

Name

Komsic je izabran

04.07.2020 17:59

...na potpuno ispravan način! Glasali su i Hrvati i Bošnjaci i Srbi! Hravti su mogli izabrati pogodnog Hrvata koji radi protiv BiH, ali eto nisu uspjeli! Građani! GRAĐANI GRAĐANSKE Bosne i Hercegovine su glasali za Komšića po istom zakonu kao i prije 5 godina kada je izabran UZP HDZ sa Čovićem na čelu...

Name

re komsic je izabran

04.07.2020 19:06

Komsic je izabran na zakonit, ali ne na ispravan nacin. Poenta postojanja clana iz hrvatskog naroda je da stiti prava hrvatskog naroda, zato je i uvedeno troclano predsjednistvo u ustavu, ne tako bez veze, reda radi, kako ti to hoces da predstavis. Iskoristili ste zakonsku nedorecenost (rupu u zakonu) i izabrali drugom narodu njihovog clana predsjednistva, jos se ti time hvalis ("Hrvati su mogli da izaberu ....., ali eto nisu uspjeli"). To je nemoralno, to je ismijavanje sopstvenoj zemlji i ustavu, kao sto sam rekao. I naravno da je takav clan predsjednistva nelegitiman. Ovaj postupak se moze uporediti sa Dusankom Majkic kad je otisla na 3 dana u penziju, pokupila otpremninu od 30 000 KM i vratila se iz penzije. Sve je to bilo u skladu sa zakonom ali je bilo protivno svim etickim vrijednostima i moralu i protivno sustini tog pravila kojim se ljudima u penziji daje otpremniina. Takvo nesto ste vi uradili sa Komsicem.

Name

Za Komšića su glasali

04.07.2020 21:43

...i Hrvati koji inače glasaju za HDZ, jer su bili ljuti na Čovića zbog propadanja Alumija i što previše šuruje sa Pravoslavcima iz tzv rs. Uz sve to se doda i br Bošnjaka koji ga podržavaju jer se u ratu borio za suverenu i građansku Republiku BiH i br Pravoslavaca koji su ili htjeli da glasaju protiv HDZ zbog ustaštva (mada mislim da Pravoslavcima ustaštvo i ne smeta koliko im smeta islam) ili se osjećaju kao bosanskih Srbi koji su se također borili za suverenu u građanski R.BiH u ratu pa glasali za SDP odn DF. Srbin štiti svoje interese time sto se bori da radi i zarađuje i gradi R.BiH, a ne da ruši državu! Nije podoban Srbin onaj koji negira Bošnjake i BIH, negira Bosanski jezik, negira Bošnjake njihove žrtve, koji mrzi muslimane i islam i želi da zivi u "velikoj srbiji". Ko ne voli BiH, neka seli! Zar je to teško? Pokupi prnje i razguli!

Name

E cuj

05.07.2020 07:44

Ispravan nacin je licna stvar pojedinca, a zakon je zakonito.

Name

RE re komšić je izabaran

05.07.2020 10:37

Skidam kapu na tamačenjima. Tuđa ruka svrab ne češe. Ko će nam onda skrojiti kapu? Ovo je Gordijev čvor zemljače. Ostalo znaš. Samo je jedno rješenje. A mi smo narod koji je više nego dobro navikao na čizmu, da ne kažem kandžiju, nažalost. Balkan ostaje ili nestaje kao takav.

Name

Pa?

04.07.2020 14:43

Pa sta je tu sporno? Ambasador upozorava na podijeljena misljenja i pristup ka NATO-u koji Srbi kao narod u BiH (vecinom) ne podrzavaju. I sada dosao neki zastupnik NATO ideologije da kritikuje jer nije po njegovom. Ajde evo malo inverzno: Sta bi taj isti gospodin rekao da su ovako neku vrstu primjedbe uputili americki ili njemacki ambasador? Ja mislim da bi im i koskicu donio......

ODGOVORITE
Name

Pa šta?

04.07.2020 14:58

I meni se se ne sviđa puno toga npr. Dejtonski mirovni sporazum kantoni, entiteti, uređenje BiH pa poštujem potpisano. Isto tako i Dodik mora poštovati šta je potpisao znači Euroatlanske integrcije i EU I NATO! Niko ga nije natjerao ni njega ni Radmanovića da potpiše!!!!

Name

Re: Pa sta?

04.07.2020 15:27

Ko ovdje prica o Dodiku i Dejtonu? Jedan ambasador iznio misljenje i to je to. A ovaj kao ne petljaj mi se u drzavu... I to peljanje se moze , ako vec hocemo, a sto se tice BiH, da prosiri na jedan poprilicno obuhvatan internacionalni nivo. Dodik je i onako prica za sebe i to se moze izdiskutovati na nekoj drugoj temi.

Name

Direkt

04.07.2020 19:02

Pa šta?, nijedan ugovor nije jači od Ustava (tri konstitutivna naroda), pa tako ni ANP.

Name

bošnjak

04.07.2020 14:59

Da se nebi prepucavali treba reerendum n nivou BIH i večina odlučuje...pa šta bude.....

ODGOVORITE
Name

Mile

04.07.2020 15:07

Pa refere ndum majstor refer dodig ima tremu nešto oko refetenduma boji se dlake u referrndumu vuna kičo smotaj karto nato pazi da nebi slomio srednj prst

Name

Много паметно а ????

04.07.2020 15:10

Референдум гдје сте већина и по наредби вође сви гласате. У БиХ нема референдума него два ентитета а три народа. И њихови се легитимни представници договарају.

Name

Musliman

04.07.2020 15:27

Moze,ti glasaj u federaciji,ja u RS ako je nerijeseno nikom nista

Name

Re: bosnjak

04.07.2020 15:30

Ipak, da bi se doslo do cistoga racuna, taj referendum bi morao da se izvrsi narodnim (norodnostnim) konzesusom u BiH (Fedracija-RS), inace bi se eventualno stvorila jedna "napeta" klima. Svaki narod u BiH mora da uvazava interese i misljenje drugog odnosno drugih naroda, inace ode "gradjanska" BiH u......

Name

Republika Srpska

04.07.2020 15:31

Kako ne....tako ti je i Alija uveo BiH u rat preglasavanjem protiv volje drugih.. Treba referendum u Republici Srpskoj o samostalnosti...Poklopi se bolje ti je..

Name

Re bosnjak

04.07.2020 15:35

Nema referenduma na nivou bx samo na entitetima

Name

refer

04.07.2020 17:06

ma nikakav referendum se nece odrzato o necemu sto je gotovo. legitimni predstavnici naroda su odlucili da se ide u NATO, to su potpisali, kome se ne svidja nek ide gdje misli da mu je bolje.

Name

@mnogo pametno

04.07.2020 17:08

Pa i u CG je bio referendum i svi glasali večina odlučilaI tamo ima 28% srba pa šta.

Name

REFERENDUM U SKLADU SA USTAVOM

04.07.2020 20:15

Postoje 3 ustavna naroda u BiH i to je cini drugacijom u odnosu na Italiju ili Bugarsku. Da bi BiH donijela bilo koju odluku, cak i nebitnu, neophodna je saglasnost sve 3 strane. O krupnim pitanjima nema sanse da se odlucuje bez srpskog naroda. Tako je i sa referendumom. Referndum da bi bio validan mora dobiti vecinsku podrsku srpskog naroda, odnosno Republike Srpske. Kad 50% Srba u RS na referendumu kaza da se ide u NATO, tad se i moze formalno uputiti zahtjev, do tada sanjaj o nato integracijama.

Name

Direkt

04.07.2020 20:46

Refer, ne može to tako, niti ide tako. Proćiće još mnogo vremena, dok ne dođemo do pred vrata NATO alijanse, s tim da i tada to neće proći, iz već odavno poznatih razloga.

Name

Debosu

05.07.2020 06:40

Pa zato je bio rat i Dejton a ti si retrogradni Glupi Bosanac.Nikad ništa nećeš shvatiti koristitre srpsku dobrotu.U Srebrenici ste počinili genocid nad Srbima a onda da bi se NATO banda ufuljala smislili da je izvrešen genocid nad ubicama krvavih ruku,šteta što ih je Orić izdao i pobjegao kad se saznalo da dolazi Mladić sa 300 vojnika.Do tada ste ubijali djecu i žene,stare i seljake koji su imali puške.

Name

Činimi se...

04.07.2020 15:16

Bar tako su svojevremeno prenijeli neki mediji: da je i Ivancov podržao Program reformi BiH! Kakva je ovo nova priča?

ODGOVORITE
Name

re

04.07.2020 19:14

Rekao je Ivancov da nije ANP.

Name

Petar

04.07.2020 15:35

Odluku o pristipanju nato donosi predsjednistvo bih. Ako srpski clan bude preglasan poteze pitanje zastite vitalnog nacionalnog interesa i ako Skupstina Republike Srpske podrzi clana predsjednista odluka ne stupa na snagu. Znaci da REPUBLIKA SRPSKA nece u nato . Ako Federacija oce mi im ne branimo, sretan im put.

ODGOVORITE
Name

Imenjak

04.07.2020 17:04

Re Petar, Dodik je imao dovoljno vremena za povlačenje instituta Zaštite vitalnog nacionalnog interesa , ali je pod nečijim pritiskom ili ucjenom propustio rok. Tek toliko da znaš procedure.

Name

Hej Petar,

04.07.2020 17:32

Sta to znaci, oni ako hoce sretan im put, mi necemo? Znaci li to da cemo mi nastaviti tako kako smo i navikli, a navikli smo svakodnevno pljuvati i kritikovati vlast zbog stotine problema u zemlji, znaci uvijek protiv vlasti ali i uvijek za takvu vlast, samo da nam prediguju o RS'u, pa kako bilo da bilo, iseljavanje se nastavlja i tako to? Pa zato oni nas tako dugo i jasu jer kakav narod takva vlast. Onda cemo u Federaciju u dijasporu, bar nije daleko. Ajd' zivio.

Name

gg

04.07.2020 15:43

zahvaljujuci lakovjernim Srbima Rusi cijeli region drze u napetosti zbog svojih politickih ciljeva

ODGOVORITE
Name

re gg

04.07.2020 17:07

janjic je neki dan najbolje objasnio za sta se rusi zalazu i zasto im napetost najvise odgovara.

Name

Sutko

04.07.2020 16:32

Zanimljiva je ova teza o referendumima,da li na nivou drzave ili na nivou entiteta.Evo ja bi na nivou entiteta RS postavio pitanje da li bi radije isli u recimo u Ameriku, Njemacku ili druge zemlje zapada ili u Rusiju??Pa ne mogu mladi masovno predavat vize u zemlje zspada, a pricat pricu da su tamo neprijatelji.Ima li veceg apsurda?

ODGOVORITE
Name

Re:

04.07.2020 19:13

ne vjerujem da se ovdje radi o temi: ko je neprijatelj a ko je prijatelj - nego vise o temi: kome cemo da sluzimo. Evo, i ja bih mozda bio za NATO, ali da nam svaki veliki koncern iz naprednih NATO zemalja otvori fabriku/predstavnistvo u BiH, tako da nam mladi ne odlaze. Na zalost, milsim da cemo i sa NATO dozivjeti sudbine iste kao Rumunija i Bugarska. Kada je ekonomija u pitanju, NATO-vske zemlje imaju svoje ekonomsko-popravne kandidate: Italija, Spanija, Ceska.... mi smo tu samo da "zacepe principijelnu rupu"... A kako da placamo NATO, kada nam ljudi nemaju ljeba da jedu....

Name

Direkt

04.07.2020 19:23

Ne idu oni na Zapad da bi Zapadu bilo bolje, već da bi radili i zaradili za život i ne prima ih Zapad jer ih voli, već zbog nedostatka vlastite radne snage u određenim segmentima, kao i uopšte zbog vlastitih interesa. Osim toga, ne rade oni za NATO i EU, već za firme, kompanije, preduzetnike itd., uz određenu finansijsku naknadu, po principu prodaje rada za novac. Čist račun, duga ljubav. Nema to nikakve veze sa nikakvom ljubavi, a kada smo već kod toga, vidjeli smo i u praksi tokom 90-ih koliko nas vole, tako da, što se tiče članstva u NATO, daleko im lijepa kuća.

Name

Cuj ga

04.07.2020 18:55

"Nato agresivni vojni blok". A sta je bio Warsavski pakt? Madjarsku zgazili, Cehoslovacku, DDR, Yu umalo al generalisimo umrije a i uvidio kako USA i saveznici branili Koreju pa odustao. Propao na kraju kao i citav im sistem, zato i jesu bijeda i gladuju.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.07.2020 20:49

Šta nas to briga, kada mi nismo član nijednog od ta dva kluba, već smo neutralni.

Name

Banjalučanin

04.07.2020 21:59

ČUJ GA,,,ja neznam zašto ste vi skočili protiv NATO, saveza, ali čitajte malo istoriju ko je prvi osnovao VARŠAVSKI PAKT, ( STALJIN ) gde su bili ...Ist. Njemačka, Mađarska, Čehoslovačka, Poljska, Rumunija, Bugarska osim nas Jugoslavije gde je Tito rekao NE,a bivši SSSR,imao pola Erope pod kontrolom, pa su tek tada Zapadna Eropa osnovala NATO Savez, kontra SSSR u, ..a nezapomeni da su HITLER I RUSI pre rata napravili Pakt o nenapadanju i zajedno podjelili POLJSKU...Da nije osnovan NATO savez Bog zna gde bi mi sada bili i pod čijom Čizmom bi služili..pozdrav prijatelju ???????

Name

Canada

05.07.2020 01:29

Banjalucanin vital istoriju. NATO je osnovan 1949 godina a Varsavski pakt 1955 godine

Name

Neutralni

05.07.2020 07:45

Nesvrstani.

Name

Ivancov je

05.07.2020 07:33

Djelimicno rekao istinu, da NATO podriva Evopu, drugi dio je ofalio.....

ODGOVORITE
Name

Pa

05.07.2020 08:51

Ovog ne prizna ni vlastiti narod.

ODGOVORITE