Tragedija: Ubod stršljena bio koban za Miroslava

Tragedija porodice Vasić ostavila je u nijemoj tišini cijelo selo Vranjak i opštinu Modriča a nemjerljiva tuga i bol zadesili su oca Novaka, majku Katu, brata Nedu i sestre Nikoliju i Anu

Republika Srpska 04.07.2020 | 17:54
Tragedija: Ubod stršljena bio koban za Miroslava

Dvadesetsedmogodišnji mladić Miroslav Vasić preminuo je od ujeda stršljena na putu od Modriče do Dobojske bolnice. Miroslava su dovezli u teškom stanju u modrički Dom zdravlja gdje mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je kolima hitne pomoći upućen u bolnicu u Doboju.

Na putu za Doboj srce nesrećnog mladića nije izdržalo. Tragedija porodice Vasić ostavila je u nemoj tišini celo selo Vranjak i opštinu Modriča a nemerljiva tuga i bol zadesili su oca Novaka, majku Katu, brata Nedu i sestre Nikoliju i Anu.

U Domu zdravlja smo nezvanično saznali da je nesrećni Miroslav do sada dva puta zatražio pomoć ljekara zbog ujeda stršljena. Posljednji put je bilo prije dva mjeseca a prvi put prije nekoliko godina. Ovaj put ujed je bio koban i pomoći nije bilo.

- Miroslav je bio nevjerovatno dobar momak, mladić i komšija, Bio je vrijedan, volio je pomoći svakom. Zbog čega se ovo desilo samo Bog zna. Kako sam čuo on je trimerom kosio neku travu na Kužnjači sa još nekoliko lica. Nezvanično smo čuli da ga je stršljen ujeo za nogu nakon čega je došlo do gušenja. Ma tragedija, katastrofa, svi smo u šoku - kroz suze priča jedan od komšija.

Miroslav je bio mlad imao je puno životnih planova. Imao je devojku Anđelu Savić sa kojom se zabavljao, a kako neki kažu planirali su i brzo vjenčanje. A onda tragedija prekida i uništava sve snove. Emotivnom porukom od svoje ljubavi se oprostila se Anđela na svom fejsbuk profilu.

- Medo moj počivaj u miru, voli te tvoje pilence najviše na svetu i ako te više nikada neću moći zagrliti i poljubiti. Ja znam da si tu uz mene lepi moj anđele. Sutra nam je trebao biti najlepši dan, naša dva meseca najsrećnija u mom životu, ali bebo moja promeniti ništa ne mogu i znaj da te volim i voleću te zauvek.- napisala je Anđela iznad njihove fotografije.

Miroslav Vasić će biti sahranjen sutra(u nedelju) u 15 časova na seoskom groblju „Brvno“ u Vranjaku.

Iz godine u godinu sve je veća najezda stršljenova od maja do kraja septembra. U tom periodu u Republici Srpskoj se na desetine pacijenata javlja ljekarima svakodnevno zbog alergijskih simptoma izazvanih ujedom ovih insekata.

Stršljenovi su od jula do septembra posebno agresivni. Biolozi kažu da je to uslovljeno njihovim životnim ciklusoma jer oni žive samo jednu sezonu, koja dostiže vrhunac u avgustu i septembru.Zbog toga ljekari pozivaju na veću opreznost prilikom rada u poljoprivredi a posebno na selu u večernjim satima kada ovi insekti napadaju na izvore svjetlosti i ljude u blizini.

(Novosti)

Komentari / 40

Ostavite komentar
Name

AJ.ba

04.07.2020 16:14

Neopisiva tragedija, Saučešće porodici i familiji MIRO, NEKA TI DRAGI BOG PODARI BLAGODAT NEBESKU POCIVAJ U MIRU !

ODGOVORITE
Name

Dijaspora

04.07.2020 16:23

Hristos neka ti dusu primi u rajska naselja,gde nema tuge i zla,da počiva tvoja duša u blizini. Hrista, vecnoj radosti

Name

Re

04.07.2020 16:33

Huh covjece. Neka ti je laka zemlja i familiji veliko saucesce .

Name

re

04.07.2020 17:14

Taj bog je pravo dobar.

Name

Mira Misic Samac

05.07.2020 06:15

Nemam rijeci za ovu tugu,za mladost,za dijete o kome svi govore sve najbolje,tuzno,bolno.Familiji saucesce i podrška.Svi mi zdravstveni radnici smo srecni kada spasimo zivot.Ne krivite nas.Nije do nas.I mi smo samo obicno smrtnici koji ne znamo sta nas ceka u ovom ludom vremenu.Tuga i samo tuga za ovim vrijednim nasim sinom.

Name

Rale

04.07.2020 16:20

Jakog li zdravstva i strucnjaka.

ODGOVORITE
Name

Re

04.07.2020 17:54

Ti si vjerovatno veliki stručnjak čim tako komentarišeš. Ne koristi ljudsku tragediju za pametarenje jer po tebi ispade kao da je ljudima koji rade u zdravstvu drago kad nekome ne spasu život. Razmisli dobro i nemoj olako da daješ komentare o tako krupnim stvarima.

Name

Re re

04.07.2020 20:20

Covjek je u pravu.Dom zdravlja Modrica nema infuzije za hitne slucajeve, vec pacijent mora cekat da neko ode kupit.licno iz iskustva znam.

Name

Re za re re

05.07.2020 06:55

Naravno da nema lijekova za razbacivanje kada nekog zaboli zub jer to sebi svako treba kupiti. Ali nemoj molim te da banalizuješ stvari da nema infuzije i lijekova kada su u pitanju hitni slučajevi kada se bori za nečiji život. Ako si ti to doživio da se tebi ili nekome tvome borilo za život a ti od strane zaposlenih u Domu zdravlja poslan u apoteku ajde odmah se predstavi i objavi ime i prezime tog pacijenta i tih medicinara. Naravno da izmišljaš jer da je tačno ti bi odmah trčao da to objaviš na sva zvona, a nebi ovako usput dobacivao.

Name

Za rerere

05.07.2020 09:28

Care prvo i nemam namjere da izmišljam pitaj doktore ko se sa njima svadjo i reko im da se za Republiku Srpsku borio ,a ide u federaciju voditi zenu da lijeci.Dalje zena je cekala sat dok su je primili i nije mogla sjedit od bolova. Licno sam ja otiso u apoteku uzeti infuziju jer su mi rekli da oni nemaju, mogu ti i racun pokazati i odvest licno kod doktora, mislim da je iz Crkvine kako su mi rekli. I sto je zlo na kraju sam morao ici u Gradacac. Ponovo kad sam je opet odveo taj isti doktor je bio, onda sam se okrenuo i otisao. U Gradačcu su me primili i uradili svoj posao i ja sam im za to zahvalan. To ti licno mogu i dokazati. Inace sam iz Skugrica.

Name

Re zarerere

05.07.2020 09:41

Raspitaj se koje prosle godine se svadjo sa direktorima pi koje im reko da je stvaro Rrpubliku Srpsku, a da zenu mora lijecit kod onih protiv koga je ratovo. Mogu te i odvest i pokazati doktora i pred njima ti sve dokazati.Znači zena je bila u bolovima sat vremena dok je nisu primili i jos je cekala da ja odem uzet infuziju.Kako sam posle cuo da je dr iz Crkvine.

Name

Za rerere

05.07.2020 09:59

Licno sam dozivio mogu ti i dokazati.ovo sto se desilo to je nedaj boze nikom.moga sina je ujeo strsljen i isto je isao na hitnu i fala bogu ispalo je dobro.to se desilo prosle godine , sad neznam kakvo je stanje.A to sam prico ako te zanima.i to sto sam reko iza toga stojim i mogu ti i dokazati budi siguran, jer nevolim pricati gluposti.

Name

Vrac predrag

04.07.2020 16:41

ZAR U MODRICU DOM ZDRAVLJA NEMA PROTIV OTROV ZA STRSLJENA NEGO CAK VOZITI U DOBOJ TO MI NIJE JASNO SAUCESCE PORODICI

ODGOVORITE
Name

Re

04.07.2020 17:51

Iskreno saučešće porodici, a ti sa svoj komentarom ne lupetaj. Raspitaj se pa ćeš vidjeti da je taj momak bio alergičan od ranije i da je već jednom jedva spasio doktor Dragan Elek. Nažalost naš Miroslav ovaj put nije imao sreće. Neka mu bog podari rajsko naselje a porodici da se izbori sa tugom.

Name

Mm

04.07.2020 19:30

Prevelika tragedija.Pocivaj u miru dragi mladicu.Saucesce porodici.

Name

Rere

04.07.2020 20:23

Sta pjenis.Dom zdravlja Modrica nema infuzije na stanju vec pacijent mora uzimati.licno znam Ovo je zalosno skroz.

Name

Re za rere

05.07.2020 08:03

Ti si najveća žalost čim koristiš ljudsku tragediju da se inatiš umjesto da porodici nastradalog uputiš riječi saučešća. I ne laži da nema infuzija i injekcija za hitne slučajeve i navedi jedan jedini slučaj imenom i prezimenom da su medicinari u Domu zdravlja Modriča poslali nekoga u apoteku a da se radilo o pacijentu kome se borilo za život.

Name

Za rerere

05.07.2020 09:36

Iz Crkvine je doktor.Al saznacu i ime pa cu objaviti.A mogu ti pokazati i racune i pred tim doktorom to ti rec licno.vidis zena mi je cekala sat i imala je bolove a nikog nije bilo.dalje licno sam ja otiso u apoteku i uzeo a zena je morala cekati.Care to ti sve mogu i dokazati licno pred tim doktorom.Tako da neznas i nemoj se mijesat.nebi prico i izmišljao da nije tako bilo, 72 km su naplatili samo sto su je pregledali i dali infuziju, i na kraju ni nju nisu pogodili, vec sam moro uc u Gradacac.Ovo je zalosno sto se desilo. Mog sina je od 4 god isto strzljen ubo i vozio sam ga u Gradacac i fala bogu dobro se zavrsilo.

Name

Re zarerere

05.07.2020 10:04

Prvo ja sam rekao sta se desilo meni, znaci nema veze sa ovim slucajem i meni je zao ovog momka.Jer i mog sina od 4 god ugrizo strzljen i fala bogu da se dobro zavrsilo. Ovo samo pisem da se zna u kakvom je stanju nase zdravstvo.

Name

Re zarere

05.07.2020 10:10

Druze jel ja ne smijem reci svoje sto sam dozivio il morac cutat.Ovom momku sto se desilo ne daj Boze nikom, ja samo pisem sta sam ja prozivio. Iskreno saucesce porodici.

Name

ANA

04.07.2020 16:42

Pocivao među anđelima.

ODGOVORITE
Name

Miki,

04.07.2020 16:59

Meni je u usta uleteo u marketu: do bolnice sam imao samo700m za dkaku sam se resio .od tada moram sa sobom nositi dve alergijske tablete , popiti i sto brze do zd _ili bolnice.

ODGOVORITE
Name

možda bi trebao

04.07.2020 18:38

Nositi autonijektor sa adrenalinom kao što je trebao imati Miroslav da ga je neko čestito u prijašnjim kontaktima zbog alergijske reakcije posavjetovao

Name

senberac

04.07.2020 17:19

mladsi nekate dragi bog cuva pocivaj u miru a tvojim roditeljima i familiji neka dragi bog dadne snage da sve prebrode

ODGOVORITE
Name

Decko

04.07.2020 18:36

Gdje su Dodikovi helikopteri?

ODGOVORITE
Name

Re

04.07.2020 19:34

Ne pametuj zlobniče. Ovaj stradali momak je već dovezen u Dom zdravlja u kritičnom stanju, a da je inače bio alergičan govori i podatak da ga je još prije mjesec dana jedva spasio doktor Dragan Elek u modričkom Domu zdravlja isto od ujeda stršljena. Zato ako misliš nešto da kazeš za ovakvu tragediju onda uputi porodici neke utješne riječi, i nemoj voditi politiku na ovakvim stvarima i pokazivati da ti je stalo do vlasti čak i kad se dogode ovakve stvari čim pominješ Dodika i helikopter. Bar malo uzdrži se od mržnje i pokaži ljudskost prema porodici od našeg Miroslava.

Name

rere

04.07.2020 19:57

Ako je vec znao da je alegrican treba je uz sebe adrenalin da nosi.Taj isti doktor mu je trebao to reci

Name

modricanin

04.07.2020 23:33

Nije vjerovatno bio Elek dezurni da ga opet spasi vec neko ko nema pojma sta ucinit kad je neko alergican na ujed strsljena.

Name

re za Re

05.07.2020 08:17

Pokusavam da vidim u cemu se sastoji zloba u pitanju ''Gje su Dodikovi helikopteri''. Ovaj ''Decko'' vjerovatno ima neka saznanja o tome sta znaci u hitnom slucaju sama brzina transporta? Ovde niko ne pominje kako su se snasli ljudi koji su u kriticnom momentu bili sa nesrecnim vnmladicem? Kako i koliko su brzo oni reagovali? Naravno, kad se desi tako nesto onda i panika ucini svoje,a vrijeme curi. Cinjenica je a ja tako shvatam ''Deckov'' komentar da su helikopteri korisni i opravdani samo u misiji spasavanja necijeg zivota ili gasenje pozara u nepristupacnim terenima, tresanje zrelog voca po privatnim vocnjacima sto je se moglo vidjeti proteklih godina ''gazela'' u takvoj misiji je svakako beskorisna. Porodici najiskrenije saucesce, a roditeljima rijeci utjehe u ovakvoj situaciji bojim se da ne postoje.

Name

Re modričanin

05.07.2020 09:09

Ti si vjerovatno profesor na medicinskom fakultetu pa znaš ko koliko zna.

Name

Za re midricanin

05.07.2020 12:13

Ako si ti pametan jel znas koji vozač u domu zdravlja Modrica nije zavrsio ni osnovnu vec je platio i u Beogradu sredio drzavni i sad vozi.De se malo raspitaj a zna se i koje prije toga bio lozac obicni.Mozda je i to izmišljeno a?

Name

Re za Za re midricanin

05.07.2020 14:24

Taj vozač o kome ti govoriš je završio i osnovnu i srednju školu i ima položene sve kategorije za vozača ali ga raniji direktor nije htio odmah da rasporedi na mjesto vozača iako je u pitanju maksimalno ozbiljan čovjek koji nakon završetka svoje smjene u Domu zdravlja trči da se bavi još nekim dodatnim poslom kao što je limarija i pravljenje ograda i da pošteno sa svojih 10 prstiju zaradi i prehrani svoju porodicu. Koji veći adut treba imati od toga da bi bio vozač jer takav po svojoj odgovornosti i marljivosti bi mogao biti vozač i predsjednika države a kamoli vozač u Domu zdravlja. Zato bolje ne pričaj praznu priču jer je za tebe taj vozač iz Tolise pojam seoskog domaćina, vrijednog i poštenog.

Name

Za rezarerere

05.07.2020 18:09

Druze taj vozac o kojem ti pricam je isao licno samnom u skolu i nije zavrsio osnovnu.Dalje prvo je radio kao lozac dok nije dao 5000 km.I da ti kazem poznajem sve i jednog vozaca iz hitne.Ako i ti poznajes slobodno ih upitaj pa se uvjeri.Toga zovu bijeli.

Name

Reza rererere

05.07.2020 18:27

Druze taj vozac nije iz Tolise i znam tog momka odlicno i to sto si reko za njega se slazem i ja ga piznajem licno.Pitaj samo tog vozaca za vozaca koji je dosao preko stele a nije zavrsio ni osnovnu.Koje bio lozac prije ima par godina.Samo sa ti kazem da sve i jednog vozzaca licno zna

Name

patria

04.07.2020 18:59

Zalost i tuga golema

ODGOVORITE
Name

Nerko

04.07.2020 19:16

Kao dijete od 10 godina sam jedva prezivio ubod strsljena. Da me nisu na vrijeme odveli u bolnicu ko zna sta bi sa mnom bilo,jer sam se takodje poceo gusiti, valjda zbog te alergijske reakcije na otrov! Duboko saucesce porodici nesretno nastrzdalog mladica..?

ODGOVORITE
Name

savremeni sizif

05.07.2020 07:37

Tesko nama u malim sredinama,doktori se pozatvarali i mozemo komunicirati samo pismeno ,pa sta nam posalju po sestri,a dotle stojimo ispred doma zdravlja na suncu ili kiši.Ako ovo čita neko iz vlasti neka ih još nagradi!

Name

Re savremeni

05.07.2020 12:16

Druze problem je sto ovi narod to ne vidi .cim nesto kazes odma te kritikuju.Zato jesmo dogurali gdje i jesmo.Znaci dozivis to sve i jos moras cutati.Ispadne da lazes sto si na svojij kozi osjetio.

Name

savremeni sizif

05.07.2020 13:12

A šta reći na doktoricu koja kroz prozor ordinacije komunicira s pacijentkinjom tako da svi okolo čuju i naj manje pojedinosti?Da li se Hipokrat prevrće u grobu?

Name

Adisom Ćatović

08.07.2020 01:44

Želim podijeliti svoje prekrasno svjedočanstvo o tome kako sam se vratio svom mužu, želim reći ljudima na svijetu da je pravi čarobnjak na mreži i moćan je i originalan, Zove se Drigbinovia, Nedavno mi je pomogao da ponovno uspostavim svoju vezu sa mojom Adisom Ćatović koja me je izbacila. Kada sam kontaktirao Drigbinoviju, on me je uputio u ljubavnu čaroliju, a Ćatović koji je rekao da nema nikakve veze sa mnom opet me nazvao i počeo plakati molivši me to je bilo kao iznenađenje. Svima koji čitaju ovaj članak i treba im bilo kakva pomoć Drigbinovia također može ponuditi bilo koju vrstu pomoći poput ponovnog uspostavljanja braka i odnosa, izlječenja svih vrsta bolesti, sudskih slučajeva, čarolije trudnoće, sada smo jako zadovoljni sobom. Drigbinovia ga tjera da shvati koliko se volimo i trebamo jedni druge Ovaj čovjek je stvaran i dobar, može vam pomoći i da popravite svoju narušenu vezu. Imam povratak Ćatoviću Bilo je to kao čudo! bez savjetovanja za brak i u našem ljubavnom životu nam ide jako dobro. Obratite se ovom sjajnom čovjeku ako imate problema putem e-maila: [email protected] WhatsApp / Viber +2348144480786

ODGOVORITE