Đoković otkriva: Nema Mastersa ove godine u Madridu

Prvi teniser sveta Novak Đoković navodno je obavestio tenisere da se neće održati Masters u Madridu, koji je bio je planiran da se održi od 12. do 20. septembra i trebalo je da bude uvertira u Rolan Garos u Parizu.

Tenis 03.08.2020 | 20:20
Đoković otkriva: Nema Mastersa ove godine u Madridu

Kako prenosi Marka Đoković je igrače o ovoj mogućnosti obavestio u zajedničkom razgovoru nazvanom "Top 100".

"Prošle sedmice, čelni ljudi Madrida savetovali su upravu turnira da se turnir zakazan za period od 12. do 20. septembra ne održi, zbog novog naleta širenja SARS-CoV-2 tipa korona virusa. U subotu su organizatori saopštenjem izrazili zabrinutost zbog zdravstvene situacije i naveli da su početni planovi bili da mečevima prisustvuje do 30 odsto od maksimalnog kapaciteta tribina. A onda je, kako saznaje Marka, Novak Đoković, predsednik Saveta igrača pri ATP-u, obavestio kolege o najnovinijim dešavanjima. Juče je Srbin, putem četa namenjenog za Top100 igrače, poslao poruku da bi madridski turnir danas trebalo da bude i zvanično otkazan", piše pomenuti list.

Otkazivanje Madrida direktno bi uticalo na turnir u Rimu, jer italijanska vlada nije dala "amin" da karantin nije potreban.

Đoković je jasno poručio i upozorio igrače da ne možete da odete na US Open, a da bez ikakve provere odigraju turneju na šljaci, koja bi se sastojala od Rima i Rolan Garosa.

Svetski broj jedan nada se da će rešenje biti pronađeno u narednih 48 sati, jer bi teniseri trebalo da već sledeće sedmice odlete u Njujork.

(Kurir sport Foto: Profimedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar