Situacija teška, ali još je pod kontrolom

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je da je stanje u vezi sa trenutnom epidemiolškom situacijom dosta teško, ali da je pod kontrolom.

Bosna i Hercegovina 07.08.2020 | 12:01
Situacija teška, ali još je pod kontrolom

Čerkez je istakao da veliki priliv pacijenata u bolnice ne predstavlja problem samo zbog nedovoljnog broja kreveta, nego i zbog manjka osoblja koje treba da liječi hospitalizovane.

"Potrebno je uraditi i dodatne napore da se stabilizuje situacija. Potreban je i veći i jači angažman inspekcija, kao i Ministarstava unutrašnjih poslova", rekao je Čerkez, napominjući da je evidentno da postoji kršenje mjera i da inspekcija na tome radi.

U Vladi FBiH je održan radni sastanak na poziv premijera Fadila Novalića, kojem su prisustvovali predstavnici Federalne uprave civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za inspekcijske poslove, te Ministarstva zdravstva radi razmjene informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te preduzimanja i praćenja mjera u borbi protiv virusa korona.

Čerkez je poručio da postoji niz instrumenata na raspolaganju kantonima u borbi protiv virusa, a da to nije izolacija koju ne bi mogli izdržati, kao ni brzo širenje zaraze, prenose federalni mediji.

Na radnom sastanku je dogovoreno da se u ponedjeljak, 10. avgusta, federalni premijer sastane s premijerima kantona, ministrima zdravstva, te predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, Civilne zaštite i sa dva predsjedavajuća Parlamenta FBiH kako bi razgovarali o mjerama i pojačanju aktivnosti na sprečavanju širenja virusa. 

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nije nego

07.08.2020 12:10

Ovoga sam slušao nekoliko puta kako priča, šampion. Vidi mu maske kao naš ministar, izgledaju kao kriminalci a možda to jesu.

ODGOVORITE
Name

Re

07.08.2020 12:27

Nije možda, nego jesu.

Name

Skeptik

07.08.2020 12:13

Vidi ga, dobio zajedno sa Šeranićem instrukcije da isto govore, da isto lažu, da isto plaše narod i da nose istu, crnu, masku za lice:::)))

ODGOVORITE
Name

plandemicari

07.08.2020 12:26

evo jos jednom szo plandemicara i placenika

ODGOVORITE
Name

Logika?

07.08.2020 12:43

Sta to znaci pod kontrolom? Cekate da bolnice budu prepune i da se napune mrtvacnice ?

ODGOVORITE
Name

Re

07.08.2020 14:59

Naravno da je pod kontrolom. Koliko vidimo i cujemo, u bolnicama i dalje ima mjesta, pripremaju se i dodatni objekti (hvala Bogu, nikakvi satori), niko nije umro zato sto nije bilo mjesta u bolnici... Dakle, zasad jeste pod kontrolom... A to sto se zaraza siri, pa za ocekivati je... Siri se i dalje planetarno, a ni mi nismo na Mjesecu...

Name

Radovan

07.08.2020 12:55

Maske trebaju bite obavezne samo za političare.Super im stoje a i jesu lopovi pljačkaju nas od 1991.

ODGOVORITE
Name

Ipe

07.08.2020 13:28

Ko ce im uplacivati novac za silna ministarstva i agencije,ako zatvore ponovo privatni sektor,brinu oni za svoje plate iz budzeta da se ne smanje ili obustave,a narod ko hajvan se ponasa,kafane pune,derneci na vikendicama.

ODGOVORITE