Novosađanka (60) pala sa žičare pravo na kamenjar

 - Prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta “Crni vrh”.

Srbija 12.08.2020 | 11:38
Novosađanka (60) pala sa žičare pravo na kamenjar

Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji su, probijajući se kroz blato i kaldrmu, stigli do vrha žičare, gde je bila povređena Novosađanka, koja je zadobila prelome ruku i povrede na glavi i leđima.

- Nakon dojave da je na vrhu ski-staze povređena žena koja ne može da se kreće, uputili smo se na lice mesta. Međutim, do vrha staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo vozilo morali da se probijamo kroz blato i kaldrmu, preko stare ski-staze i obodom planine. Uspeli smo da je imobilišemo i smestimo u vozilo. Povređenu ženu smo spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Zbog činjenice da na toj trasi ne postoji put cela je trajala je oko sat vremena - kaže valjevski vatrogasac Vladimir Mitrović.

Incident se dogodio juče popodne kada je Novosađanka sa visine od preko dva metra pala na kamenjar. Pretpostavlja se da ova žena, koja je bila u društvu prijateljice, nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški. Nakon ukazane lekarske pomoći ona je transportovana u valjevsku bolnicu, a zbog dalje opservacije i lečenja, upućena je u Novi Sad.

(Kurir.rs/S.S.) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vir

12.08.2020 10:06

Brz oporavak koleginici.

ODGOVORITE
Name

nilko

12.08.2020 10:08

Gdje je taj CRNI VRH, nikad čuo..

ODGOVORITE
Name

Mecava

12.08.2020 10:39

Novi Sad,Valjevo,Divcibarska Cesma, Crni Vrh,ali ljudi moji koji kraj,Planina Opstina????? Crnih vrhova ima na svakom mjestu!!! Ali kojem????? Gdje je zicara?55

ODGOVORITE
Name

Hotnasluzba

13.08.2020 10:10

Gdje je helikopter?

ODGOVORITE