Mozzart donirao voće i osvježenje medicinarima RS

Mozzart donirao voće i osvježenje zdravstvenim radnicima u Srpskoj.

Republika Srpska 12.08.2020 | 14:37
Mozzart donirao voće i osvježenje medicinarima RS

„Svaka čast što ste nas se sjetili“, poručuju zdravstveni radnici koje su u proteklih nekoliko dana obišli aktivisti kompanije Mozzart.

Riječ je o velikoj akciji kompanije Mozzart, usmjerenoj ka zdravstvenim ustanovama u kojima se liječe pacijenti oboljeli od COVID-19. 
Akcija je nastavak društveno odgovornih aktivnosti nakon prvobitnih donacija u većim gradovima i opštinama, koje su iznosile ukupno 150.000 KM, što je najveća donacija tog tipa u Republici Srpskoj.

„Zahvalni smo Mozzartu što nas je posjetio u ovom značajnom trenutku. Medicinsko osoblje je, na neki način, prva linija odbrane protiv ovog žestokog virusa i svaki oblik podrške nam je dobrodošao. Apelujemo na ljude da čak i mala promjena ponašanja, a veća odgovornost pojedinaca, može značajno da smanji broj oboljelih. Važno je da podignemo svijest o ozbiljnosti problema, sigurni smo da će biti lakše svima nama“, poručili su zdravstveni radnici iz bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

Nakon Bijeljine, Mozzart se zaputio u Banju Luku, posjetivši Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a potom i bolnice u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

Iz kompanije Mozzart poručuju da su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se cijela zemlja nalazi, te da ovim gestom žele da poruče medicinarima da nisu sami.

„Želimo da olakšamo zdravstvenim radnicima njihov posao, posebno u ovom trenutku. Pored toga što pomažu, ovi ljudi rizikuju vlastito zdravlje, zbog čega želimo da im pošaljemo nedvosmislenu poruku da mislimo na njih. Kompanija Mozzart je za borbu protiv kovida do sada izdvojila oko pola miliona evra u regiji, a pored nabavke respiratora i sveukupne podrške zdravstvenom sistemu, pripremali smo pakete pomoći za naše starije sugrađane, dok su naše kolege vozači razvozili medicinsku opremu, dezinfekcione materijale, pakete pomoći… Heroji su svuda među nama i želimo da im zahvalimo i da im uljepšamo dan“, poručuju iz Mozzarta.

Ako već do sada nije bilo potpuno jasno da je potrebno odati priznanje i dodatno osnažiti ovu profesiju, pandemija virusa COVID-19 je to nesumnjivo potvrdila.

„Ova posjeta nas je stvarno iznenadila. Zaista vodimo tešku borbu, sa dosta pacijenata radimo i jedan ovako mali predah nam stvarno znači. Svaka čast Mozzartu što nas se sjetio“, izjavili su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

(BN)