Sad ne pjevaju, ali rentiraju svoje nekretnine

Dok veći deo estradnjaka jedva sastavlja kraj s krajem jer posla nemaju mesecima, a tek ih očekuje neizvesna budućnost zbog krize i pandemije koronavirusa, koja nikako ne jenjava, postoje i oni pevači koji su se dobro obezbedili ulažući u nekretnine, pa su postali stanodavci iliti rentijeri. Od toga mesečno dobijaju više nego pristojnu sumu novca i ne moraju da brinu od čega će živeti kad okače mikrofon o klin.

Zabava 12.08.2020 | 16:51
Sad ne pjevaju, ali rentiraju svoje nekretnine

Po sopstvenom priznanju, Nada Topčagić novac od pevanja po svadbama širom Evrope i sveta uložila je u stanove, kuće i vikendice, a neke od njih godinama rentira. Ona poseduje vredan stan u strogom centru Beograda, kuću u Kaluđerovini na Crnogorskom primorju, vikendice na Tari i u Starim Banovcima, vilu na Vračaru i još nekoliko nekretnina po centru prestonice. Procenjuje se da samo od izdavanja mesečno prihoduje oko 10.000 evra, od čega 2.000 evra dobija za rentiranje kuće na Vračaru.

- Ma manite me i sa kućama, sa placevima i sa svim i svačim. Ovo je neizdrživo. Ne znam gde ću pre od obaveza i dugova. Što više ulažem, sve više propadam. Pa nismo radili da bismo samo ulagali u nešto što stoji i što ne obilazimo tako često. Čim kročim negde, uvek iskrsnu neki kvarovi, pa daj zovi majstore, pa ih plati - požalila se Nada pre dve godine za Kurir.

Njena koleginica Zlata Petrović takođe poseduje više nekretnina, a sve su u Beogradu. Pored dupleksa u Mirijevu, pevačica ima mali stan na Bulevaru kralja Aleksandra, zatim veoma vrednu nekretninu u Ulici maršala Birjuzova, kao i jednu na periferiji grada. Prema proceni, ona od izdavanja nekretnina zaradi između dve i tri hiljade evra mesečno.

Ni Dara Bubamara ne mora da brine za egzistenciju. Nedavno je kupila stan u Beogradu na vodi, vredan 350.000 evra, koji planira da iznajmljuje, a pored toga poseduje i luksuznu nekretninu na Dedinju, kao i u Novom Sadu. Takođe, i Vesna Zmijanac ima nekoliko stanova u prestonici. U vreme najveće popularnosti, krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kupila je nekoliko nekretnina, uglavnom na Vračaru, o čemu nikada nije javno govorila. Prema nekim informacijama, ona je vlasnica četiri stana, od kojih dva iznajmljuje podstanarima.

Na mesečne kirije mogu da računaju i Biljana Jevtić, koja već više od dve decenije izdaje svoj devojački stan na Vračaru, zatim Aleksandra Mladenović, koja je vlasnica dve nekretnine u prestonici, isto kao i Aleksandra Prijović, koja, pored kuće na Bežanijskoj kosi, ima i stan na Voždovcu.

Svakako, rekorder po broju nekretnina je Goran Bregović. On u svom vlasništvu ima oko 30 luksuznih kuća i stanova širom Evrope, a nijedna od njegovih vila ne košta ispod milion evra. Nije poznato koliko slavni kompozitor zarađuje od rentiranja ovih nekretnina, ali je ta cifra verovatno oko 20.000 evra mesečno.

Izvor: Kurir.rs Foto:printscreen

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Goran

12.08.2020 16:04

iskreno ... plaća li neko od ovih orkestara i bendovo porez u Republici Srpskoj?? Kako to inace stoji ?

ODGOVORITE
Name

Veteran

12.08.2020 16:22

Al da neko može slušati tu Bubamaru i davati joj novac to ne mogu da svarim..

ODGOVORITE
Name

Dr

12.08.2020 17:03

Da su ti tzv estradni umetnici plaćali porez ,ne bi to imali. Ko su oni da imaju to bogatstvo. To samo u bivšoj Jugoslaviji ima.

Name

Re

12.08.2020 17:13

pa i ne slusaju. bulje u Darinu bulju i plasticne sifone ??

Name

Pevac

12.08.2020 17:04

Treba odrzati humanitarni koncert, da se pomognu pevaci.

ODGOVORITE
Name

Слобода

12.08.2020 17:24

Набујао шљам,разврат и пороци...

ODGOVORITE
Name

Zato

12.08.2020 18:02

Sam uvijek mrzio taj šund . Lopovluk nad sirotinjom uglavnom

ODGOVORITE
Name

Ccc

12.08.2020 20:32

Smesno sta pisete za Bregu, kojih 20 000, dodajte jos bar jednu 0.

ODGOVORITE