Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

- Srbija nije u poziciji da odbija razgovore, kaže predsednik Srbije Aleknsadar Vučić povodom najave Grenela da će sastanak održati 2. septembra.

Srbija 14.08.2020 | 10:47
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

"Srbija nije u poziciji, ali ne bi bilo dobro da je u poziciji da odbija razgovore. Zašto je Grenel upotrebio termin 'pregovori' to je pitanje za njega. U razgovorima učestvujemo, teme su ekonomske, to je važno za nas i to su dobre teme", kaže Vučić.

"Oni su i pre nekli dan rekli da podržavaju pregovore pod okriljem EU. Ali, da ne ulazim u njihove odnose. Suviše smo mali da bismo to mogli sebi da dopustimo", rekao je Vučić.

Iz ugla Amerikanaca u pregovorima učestvuju dve nezavisne države, kaže Vučić, a tako nas posmatra i Brisel.

"Nemačka je toliko nadmoćna u EU", kaže Vučić i dodaje da Albanci na pregovore dolaze iz više razloga.

Vučić upozorava na mogućnost da kosovski Albanci provociraju na terenu, poput današnjeg upada na posed manastira Dečani.

Istakao je da Prištini nije cilj sloboda protoka kapitala, robe i usluga, već samo da dođu do konačnog rešenje bez pregovora, a to je priznanje nezavisnosti.

Vučić je kazao da ne sumnja da će provokacija s njihove strane na terenu biti još.

Podsetio je da su ponovo upali u zaštićenu zonu manastira Dečani.

„Došli su tamo sa mašinama da grade magistralni put i pored presude čak njihovih sudova. Šta ih briga za manastir i za presude čak njihovih sudova. To su stvari koji unose dodatni nemir i strepnju. Protiv toga ćemo se boriti na svakom mestu“, podvukao je Vučić. gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PODKIVANJE

14.08.2020 14:18

Samo tri mjeseca da Dodika stavi u stranu i Baja je gotov.Oslobodio bih nas od Diktature ali on mu pomaze i kako da ga postujem i volim. Onda ispadne da su u istom poslu to jeste u kriminalu

ODGOVORITE
Name

zna,zna

14.08.2020 14:22

Svak izgleda zna zasto ameri zovu pregovorima,osim vas u beogradu kad i vi saznate bice kasno.Razgovara su u kafani a tamo u Americi su pregovori dve strane presednice.

ODGOVORITE