U septembru stari dizajn Facebooka potpuno nestaje

Facebookov "klasični" prikaz, interfejs s poznatom plavom navigacijskom trakom na vrhu, zauvijek će nestati u septembru.

Informacione tehnologije 21.08.2020 | 13:51
U septembru stari dizajn Facebooka potpuno nestaje

Facebook je na stranici za podršku naveo da će svi korisnici uskoro dobiti novi dizajn društvene mreže. Zasad je privremeno moguće koristiti stari interfejs, ali postoji obavijest da "klasični Facebook više neće biti dostupan od septembra".

Novi dizajn je najavljen na Facebookovoj konferenciji developera prošle godine, a prvobitno se pojavio na aplikacijama za iOS i Android. U martu je stigao na desktop kao opcija, ali su mnogi nastavili koristiti stari dizajn jer im je to omogućeno. Međutim, od septembra se ta mogućnost ukida, pa će svi korisnici morati preći na novi dizajn.

Novi interfejs prestavlja veliku promjenu u odnosu na ono što je Facebook koristio u većem dijelu svoje historije. Jednostavniji je, ima više bijelog prostora, a dostupan je i tamni mod.

Takođe, funkcionalniji je i stavlja veći fokus na Groups mogućnosti, a uz to ističe poveznice za Facebookove Watch, Marketplace i Gaming sekcije u navigacijskoj traci, piše The Verge.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sta cemo

21.08.2020 15:04

sad, demonstrirati?

ODGOVORITE