SIPA podnijela krivičnu prijavu protiv Muslimovića

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijeli su juče krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića, potvrđeno je za „Glas Srpske" u SIPA

Zabava 22.09.2020 | 16:16
SIPA podnijela krivičnu prijavu protiv Muslimovića

Poznatog pjevača terete da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

- Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog djela prevara - potvrdili su u SIPA.

Prema saznanjima "Glasa", oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije u javnost iznijela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara. U oktobru prošle godine u Osnovnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Muslimoviću koji je optužen da je u julu 2018. godine verbalno i fizički napao Bašićevu nakon što je tražila da joj vrati novac koji mu je davala.

Bašićeva je tokom svjedočenja otkrila da je Muslimovića upoznala tokom njegove turneje po Australiji 2015. godine i da mu je tokom trogodišnje ljubavne veze, uključujući putne troškove i desetine međunarodnih transfera novca putem Vestern juniona, na račune Muslimovića prebacila skoro 400.000 dolara.

Ona je tvrdila da joj je obećavao da će joj vratiti novac, a kada je saznala da je obmanuta i da od toga neće biti ništa, doputovala je u BiH i suočila se sa Muslimovićem koji ju je, kako se navodi u optužnici, na putu od Prijedora prema Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a potom fizički napao Bašićevu. Muslimović je na suđenju negirao sve optužbe tvrdeći da mu je „sve napakovano".

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krkan

22.09.2020 15:17

I potkovani Tegeltija je izjavio da njegov slučaj nije "potkivanje" nego "pakovanje"... Izgleda će i u ovom slučaju biti "pojeo vuk magarca"...

ODGOVORITE
Name

Dobar

22.09.2020 15:23

Lopovusina, nije ni čudo kad je drugar sa Dodikom.

ODGOVORITE