Niko nikom ne vjeruje: Borba oko biračkih mjesta

Predizborna trvenja već su počela. Rukovotstvo stranke “Narod i Pravda” iz Janje ukazuje na nekorektno postupanje bijeljinske SDA prilikom izbora čalnova u biračke odbore.

Republika Srpska 25.09.2020 | 14:54
Niko nikom ne vjeruje: Borba oko biračkih mjesta

Iz bijeljinske stranke “Narod i Pravda” danas su poručili da su ih dojučerašnji partneri iz Stranke demokratske akcije izigrali izabravši samo svoje članove u biračke odbore, bez obzira što su na zajedničkoj izbornoj listi. Zbog ovog postupka SDA, u stranci “Narod i Pravda” sumnjaju u regularnost predstojećih lokalnih izbora.

Predizborna trvenja već su počela. Rukovotstvo stranke “Narod i Pravda” iz Janje ukazuje na nekorektno postupanje bijeljinske SDA prilikom izbora čalnova u biračke odbore.

"Naši koalicioni partneri su odlučili da prisvoje sve odbore koji su pripali koaliciji. Mi smo insistirali na podjeli pola-pola jer takav je način biranja i CIK-a BiH, jer kao što znate svi politički subjekti bez obzira koliku podršku imao na terenu i koliko će dobiti glasova, dobije isti broj odbora. Međutim, najvjerovatnije je da su oniprethodno već istrgovali tim biračkim odborima, pa su nama ponudili četvrtinu na šta mi apsolutno nismo pristali. Nismo pronašli zajednički jezik i da budemo iskreni do kraja plašimo se izborne krađe na dan izbora", rekao je Sead Trnovac, predsjednik Povjerništva stranke “Narod i Pravda”.

- Ne postoji alternativa probosanskoj politici i to je razlog saradnje ove dvije stranke, smatra Trnovac.

"Zbog velikog cenzusa, zbog velike izlaznosti, velikog broja birača, a malog broja Bošnjaka povratnika."

I tokom dogovora zajedničke liste stranka “Narod i Pravda” je maksimalno spustila kriterijume, tvrde oni, objašnjavajući da njihovi kandidati osim petog mjesta na listi zauzimaju tek osam posljednjih mjesta.

"Kada smo pokazali želju da budemo jedna opcija u Janji, mi smo to prihvatili nadajući se iskrenom odnosu jednih prema drugima. To se nije pokazalo kao dobra varijanta zato što u samom startu pregovora nismo imali jedan-jedan na listi nego su nam ostavili mjesta tako da to djeluje kao popunjavanje te liste. Mi želimo da osteno jedna lista, ali će građani uspjeti da prepoznaju one koji se bore za građane, a ne za svoje interese", poručio je Fadil Baćevac iz stranke “Narod i Pravda”.

Cilj stranke “Narod i Pravda” je aktiviranje mladih ljudi sa jednakim šansama kako bi se zaustavilo sve brojnije iseljavanje, istakli su predstavnici ove partije.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DOBOJ2020

25.09.2020 13:43

Naivne ste ko francuske sobarice!

ODGOVORITE
Name

Googl

25.09.2020 14:39

Ko ima biracko mjesto moze manipulisati

ODGOVORITE
Name

Mirjana

26.09.2020 18:53

Okupljenima od srca,zelim koronu...Gdje su vam brnjice?

ODGOVORITE