Računi RiTE Ugljevik ponovo u blokadi

Glavni račun Rudnika i termoelektrane Ugljevik od juče je u blokadi zbog neizmirenih obaveza po osnovu eksproprijacije, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 29.09.2020 | 12:08
Računi RiTE Ugljevik ponovo u blokadi

Računi su blokirani po osnovu pravosnažnih sudskih rješenja za naplatu oko 450.000 maraka za eksproprisanu imovinu fizičkih lica.

Podsjećamo, račun najvećeg državnog preduzeća za proizvodnju struje bio je blokiran i u julu ove godine. Blokirao ga je Terex inženjering“ kako bi naplatio tri miliona maraka duga, koji uprava godinama pokušava da ospori.

Kada je eksproprijacija u pitanju, portal CAPITAL je još u martu ove godine pisao o tome da je Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske naložilo upravi Rudnika i termoelektrane (RiTE) Ugljevik da što prije završi postupak eksproprijacije nekretnina koje se nalaze u sklopu eksploatacionog polja na površinskim kopovima  „Bogutovo selo“ i „Ugljevik Istok I“, jer vlasnici neotkupljenih imanja trpe veliku štetu.

Iz Ministarstva su tada podsjetili da je RiTE Ugljevik još 2013. godine dobio Ugovor o koncesiji za korišćenje uglja kojim se obavezao da se eksploatacijom mineralne sirovine neće nanositi šteta trećim licima, što sada nije slučaj.

Istim ugovorom su se obavezali da će iz vlastitih sredstava riješiti imovinsko – pravne odnose u okviru odobrenog eksploatacionog polja u tri faze u periodu do 2020. godine.

(Capital)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Simo

29.09.2020 10:12

Samo bahato

ODGOVORITE
Name

Tako je

29.09.2020 10:17

samo pare naplatiti od lopova iz sekte snsd koji upravljaju sa propalom termoelektranom iz Ugljevika! Crveni kmeri iz snsd gdje god mogu kradu narod u Rs!

ODGOVORITE
Name

Jesen stize

29.09.2020 11:47

VAZNO JE DA DEMOS I DAKJE OD SREDSTAVA TERMOEKEKTRANE I RUDNIKA UGLJEVIK FINANSIRA PROJEKTE PO SELIMA I UGLLJEVIKU ZAUZVRAT KUPUJE GLASOVE ZA PREDSTOJECE IZBORE.DOK PRODJU IZBORI MNOGI CE STAVITI KLJUC U BRAVU AKO SE I DALJE BUDU UZIMALE PARE ZA IZBORE.

Name

čupava glista s ravni tabani

29.09.2020 11:19

Pojedinci misle oduzimati tuđu imovinu i na toj imovini zarađivati, kako su oni pametni, gdje se uči ta škola

ODGOVORITE
Name

Radnik

29.09.2020 12:05

Privatizovati R i TE....pod hitno

ODGOVORITE
Name

Re

29.09.2020 13:41

možda se i privatizuje kada se poravnaju računi sa Slovencima, čitaj, možda Slovenci postanu vlasnici

Name

Tata

29.09.2020 13:01

ce u penziju cerka na poso.Mama ce u penziju,sincic na poso,moze i snajka,zet.Mogu i djeca politickih protivnika,sindikalista,srbijanaca...Nemas znanje,imas skolu,Siroki,Gracanica,Teocak,Brcko,Travnik...naravno da si CLAN.Donesi 30+ sigurnih glasova,mozda dobijes rjesenje jer si NAS.Sve za NAS i NASE! Oni njihovi, u vatrogasce,bazen,salu,komunalno....LJEPOTA!

ODGOVORITE
Name

Zaga

29.09.2020 18:48

Tako je kad se novac pere na sve načine,firma se svojata kao da im je nasledstvo,glasovi kupuju iz sredstava preduzeća,zapošljavanje po mjeri podobnosti,šurovanje po principu ja tebi-Ti,meni.Jednom riječju BAHACENJE!Mogla bih roman napisati o nedomacinskom ponašanju uprave,u kojoj se ponašaju kao lešinari koji firmu gledaju kao vlastiti plijen.Ma,sve je to kriv narod koji je dozvolio da bude u cijenjen.

ODGOVORITE
Name

RiTE Ugljevik

30.09.2020 09:18

Malo im što kradu na RiTE hoće i u opštinska vlast da udju da pokradu. Al i ovaj put će biti više sreće drugi put.

ODGOVORITE
Name

Baba Zagorka

30.09.2020 09:33

Uzmite djeco motke u ruke i istjerajte te lopove sa T.E.Hoće u opštinu a znate da su doveli Rašida i pojela ga maca. Uradili odsumporavanje čas radi čas neradi. Doveli Enikom gradnju da uzima Tender i 3 puta zgradu radionice na Rudniku popravljaju. Zar mi na Opštini nemamo nijednu gradjevinsku firmu da obavlja ovakve poslove. Šta bi tek radili da su na čelu opštine?????? Kandidat za načelnika prijavljen u Bijeljini tako da bi sve doveo iz Bijeljine i Banja Luke a vi Ugljevičani gladujte ko vas jebe. Al zapamtite kako je ovaj gospodin došao nikad nije bilo više štrajkova od strane radnika na RiTE.

ODGOVORITE