Crvena zvezda ide u Francusku, da li će na teren?

Košarkaši Crvene zvezde spremaju se na put u Francusku na meč Evrolige protiv Asvela.

Košarka 14.10.2020 | 15:26
Crvena zvezda ide u Francusku, da li će na teren?

Bez obzira što Asvel nije igrao u utorak protiv Panatinaikosa i očekuje ga poraz službenim rezultatom 20:0, izazvan koronavirusom, crveno-beli moraju da krenu ka Lionu.

Let je već zakazan za popodnevne časove, posle treninga u hali "Aleksandar Nikolić", i niko iz Zvezda ne razmišlja o nekom drugom epilogu. Bar za sada...

O tome trebalo bi da "preseče" Evroliga, koja je prethodno presula protiv Zenita.

"Spremamo se, trenirali smo i putujemo u Lion. Utakmica koju je utorak trebalo da odigraju nije odigrana, da li ćemo mi da igramo ili nećemo… Nije na nama, pripremamo se za četvrtak i to gostovanje. Postoji tenzija te vrste, da li je neko ko je bio u prisustvu igrača koji su imali koronu takođe dobio virus. Da li ćeš da razmišljaš da li ćeš da se zaraziš pa da imaš drugačiji nastup… Ne znam, to je pitanje za druge ljude. Ako se sve bude odvijalo normalno i ako budemo dobili savet da idemo da igramo, normalno da ćemo da se ponašamo profesionalno i da ćemo da odemo tamo da igramo“, rekao je trener Saša Obradović.

Slično razmišlja i košarkaš Dejan Davidovac, koji nije želeo posebno da naglašava koliko je teško u "duploj nedelji", posebno posle poraza od Žalgirisa u Beogradu.

"Nećemo imati dovoljno vremena da se pripremimo adekvatno, ali ne treba da obraćamo pažnju jer tako je svima. Očekujem sigurno fizički tešku utakmicu, francuski timovi su poznati po tome, moraćemo da uložimo dodatnu energiju, da budemo borbeni, ali i da pametnije rešavamo neke situacije na terenu. Očekuje nas težak posao, ali u ovom takmičenju ne postoji laka utakmica. Pripremićemo se maksimalno koliko je moguće i idemo tamo da pokušamo da napravimo dobar rezultat“ rekao je Davidovac.

Utakmica je prema rasporedu zakazana za četvrtak od 20.45.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar