Đoković neće braniti titulu na Australijan openu?

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja!

Tenis 16.10.2020 | 08:15
Đoković neće braniti titulu na Australijan openu?

Melburn je jedan od najteže pogodjenih australijskih gradova tokom pandemije koronavirusa.

Drugi talas pandemije naterao je nadležne na uvodjenje policijskog časa preko noći i zatvaranje pet miliona stanovnika. Organizatori Australijan opena i pored toga planiraju publiku na tribinama, do 50 odsto kapaciteta, uz obavezno poštovanje pravila o distanci.


Sada su stigle najave da Australijan open možda neće biti ni održan naredne godine ili ako bude, onda će on izgledati drastično drugačije od onoga na šta smo navikli!

Nakon što je 2020. godina u dobroj meri prošla u naporima ATP-a, WTA i ITF-a da se sezona nekako nastavi i završi, u čemu se za sada uspeva, Australija 2021. bi mogla da napravi izuzetan problem.

U toj zemlji je danas objavljeno da su vlasti zabranile ulazak stranaca u zemlju i napuštanje kontinenta svojim državljanima sve do 2022. godine!

To znači da ni sportisti neće moći da ulaze u Australiju, ali ni da teniseri i teniserke koji se takmiče pod njenom zastavom neće moći da je napuste.

Naravno, jedan scenario, onaj najgori je otkazivanje što bi posebno štetilo, između ostalih i Novaku Đokoviću. Iako ne bude branio titulu prvi reket sveta neće izgubiti bodove sa Australijan opena, svih šampionskih 2000, ali mu to pak ne odgovara pošto se računa da u Melburnu kao osmostruki i aktuelni šampion može najlakše do grend slem titule u daljoj poteri za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Takođe, pehar sa reprezentacijom sa ATP kupa mogao bi da ostane nebranjen. Ne zaboravimo i da ovog leta nije mogao da brani dve zaredom osvojene titule na Vimbldonu, gde bi po svemu sudeći bio najveći favorit.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar