Pao mu kamen s neba i zaradio milione!

Siromašnom Indonežanu bogatsvo je doslovno palo s neba. Jošuu koji je inače do skoro za život zarađivao izrađujući kovčege, iznenada jednog popodneva veliki kamen probio je krov i upao u dnevnu sobu.

Zanimljivosti 18.11.2020 | 15:15
Pao mu kamen s neba i zaradio milione!

"Zvuk je bio toliko glasan da su se i delovi kuće tresli. I nakon što sam pretražio, video sam da je limeni krov kuće pukao.

Lokalno stanovništvo u toj oblasti čulo je velike zvukove koji su potresli njihove kuće. Desetine su posetile Josuinu kuću da vide retki predmet. "Mnogi ljudi su došli iz znatiželje i žele da vide kamen“, rekao je Josua


Kamen je bio jako vruć, ispričao je 33-godišnji Josua Hutagalung pa su ga on i njegova supruga izneli iz kuće pomoću motike.

Vrući kamen odnosno meteorit, veličine fudbalske lopte i težak 2,2 kilograma, meteorit je star 4,5 milijardi godina i verovatno jedan od najznačajnijih koji su se ikad našli na zemlji. Jošua ga je prodao za skoro 1,5 miliona evra.

Procenjuje se da je star 4,5 milijarde godina i klasifikovan je kao ugljenični hondrit CM1 / 2, izuzetno retka sorta - vredna oko 1,85 miliona dolara ili 857 dolara po gramu.

Metoeriti se cene po gramu, a najjeftinije sorte čistog kamena donose od 0,50 do 5,00 američkih dolara po gramu, a one sa retkim vanzemaljskim metalima koje se prodaju i do 1000 američkih dolara po gramu.

Jošua, koji je uspeo da iskopa kamen, rekao je da je meteorit još uvek bio topao i delimično slomljen kada ga je dodirnuo.

Kaže da više neće izrađivati kovčege, a deo novca je uložio da u svom selu izgradi crkvu. Otac troje dece kaže da su on i supruga želeli da dobiju još jednu ćerku i sada su uvereni da je ovo bio znak iz svemira da je trebaju i imati.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar