Vidić Fudbalskom savezu: Dosta više, sram vas bilo

Bivši fudbaler i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić oglasio se saopštenjem u kome je kritikovao rukovodstvo Fudblaskog saveza Srbije (FSS) nakon neuspjeha u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 19.11.2020 | 15:51
Vidić Fudbalskom savezu: Dosta više, sram vas bilo

"Dosta više! Imam potrebu da kažem ono što mi je na srcu i podelim svoje razmišljanje s javnošću. Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama. Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala.

Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smenjuje trenera koji se plasira na Svetsko prvenstvo?!", napisao je nekadašnji igrač Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera u pismu dostavljenom medijima.

"Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njihovoj sudbini. Uče decu da je za put do uspeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije merilo, ni fudbalski, a ni ljudski."

"Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra...) Tek kada se to bude promenilo onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj repezentaciji! Što kaže naš narod: Kako seješ, tako i žanješ."

Vidić je istakao da ovakav sistem traje već dugi niz godina.

"Kažu, uvek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener/selektor nije valjao u poslednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar! Pa iz kog sistema je izašao taj kadar? Sram vas bilo!

Javljaju se uvek poslušnici koji kritikuju posledicu, a ne uzrok problema i tako brane predsednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju 'uspehe' koje je postigao predsednik Saveza (neregularnost prvenstva, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podele u društvu, produbio nepoverenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o 'uspesima reprezentacije')", rekao je Vidić i dodao:

"Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili! Dok se to ne promeni - nema napretka! Baš me interesuje koji će sledeći stručnjak da se javi da brani takav system", napisao je u svom pismu Vidić.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nazalost

19.11.2020 15:16

tako je!

ODGOVORITE
Name

Bravo

19.11.2020 15:20

veliki covjece,svaka cast???

ODGOVORITE
Name

Pantelika

19.11.2020 15:21

Bravo gromado.

ODGOVORITE
Name

Ljudino

19.11.2020 15:22

svaka ti cast !!! Sve receno protiv FSS. Svi napolje cela UPRAVA. PA DA JEDNOM GLEDAMO PRAVI FUDBAL U SRBIJI.

ODGOVORITE
Name

Laka

19.11.2020 15:26

Ma svaka ti je prava. Bravo Nemanja... U FS Srbije sve lopovi koji o fudbalu veze nemaju....

ODGOVORITE
Name

Rainer1893

19.11.2020 15:47

Svaka cast Nemanja. Sve si rekao! FS nula. Sve debili!

ODGOVORITE
Name

Znaš

19.11.2020 16:05

Volim fudbal ali znaš koliko je Nemanja bitan sada u ovoj situaciji oko korone.

ODGOVORITE