Đoković pobijedio Zvereva, plasirao se u polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Završnog mastersa, pošto je u Londonu,u trećem kolu grupe Tokio 1970, savladao Nemca Aleksandra Zvereva 6:3, 7:6.

Tenis 20.11.2020 | 17:06
Đoković pobijedio Zvereva, plasirao se u polufinale

Novak će u subotu u polufinalu igrati sa Austrijancem Dominikom Timom, koji je prvoplasirani u grupi Tokio 1970.

Đoković je od početka prvog seta diktirao tempo. Odigrao je savršeno prva dva gema, osvojio osam od devet poena, da bi zatim poveo sa 3:0. Jedini problem, bile su dve brejk lopte za Zvereva u sedmom gemu. Novak ih je neutralisao servisom i zatim je rutinski završio prvi deo posla. Služio ga je forhend, bilo je malo problema samo sa bekhendom.

Drugi set bio je veoma uzbidljiv. Novak je spasavao i propuštao prejk lopte u prvom delu. A zatim je Zverev počeo da servira veoma sigruno, gotovo ne dajući priliku prvom igraču sveta da ga ugrozi. U 12. gemova Đoković je imao i propustio samo dve vezane brejk lopte.

Zato se irao dodatni gem. A u njemu,a kao u ostalom tokm drugog seta, velika borba. Od rezultata 3:3. Novak je vezao dva poena i poveo 5:3. Zatim je Zverev pogodio težak udarac, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi. 

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar