Kako su se upoznali Maradona i Novak Đoković (VIDEO)

Smrt Dijega Armanda Maradone, ne samo jednog od najvećih sportista svih vremena, već i jedne od najharizmatičnijih ličnosti u sportu ikada, izazvala je lavinu sećanja na brojne događaje iz njegovog života.

Tenis 28.11.2020 | 09:28
Kako su se upoznali Maradona i Novak Đoković (VIDEO)

U jednom trenutku, životni putevi Maradone i Novaka Đokovića su se ukrstili. To je bilo 2011. u Abu Dabiju gde je Nole igrao egzibiciju, dok je Argentinac bio trener fudbalskog kluba.

Iskoristili su piliku i da sportsko umeće pokažu na terenu.

- Maradona nam je dokazao da ima talenta sa teniskim reketom. Igra bolje tenis nego što ja igram fudbal. Veliko je zadovoljstvo biti pored velikog Dijega - rekao je tada Novak Đoković.

Tom prilikom odigran je i dubl u nožnom tenisu.

 

- Bilo je to sjajno iskustvo, igrali smo tenis, fudbal. Nas dvojica smo lako pobedili mog brata i njegovog trenera. Naravno, to nije bilo teško kada igrate sa najboljim fudbalerom sveta svih vremena - dodao je najbolji teniser planete za Sportski žurnal pre nekoliko godina.

Dijego je u Abu Dabiju demonstrirao i da godine nisu uticale na njegove mogućnosti igranja sa loptom, ovoga puta teniskom. Žonglirao je do besvesti, a Noletov komentar je bio veoma kratak.

- Veličina lopte je nebitna za Maradonu.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar