Srbija peta: Vaterpolisti bolji od Mađarske

Vaterpolisti Srbije nadigrali su selekciju Mađarske sa 9:7 (2:1,2:2,1:2,4:2) u utakmici za peto mjesto na evropskom turniru Svjetske lige u Debrecinu.

Ostali sportovi 10.01.2021 | 19:36
Srbija peta: Vaterpolisti bolji od Mađarske

„Delfini“ su došli do pobjede u završnici utakmice. Vaterpolisti Srbije su dobro ušli u meč i već na početku prve četvrtine poveli sa dva gola prednosti a domaćini su uspjeli da smanje prednost na 2:1.

Već na početku druge četvrtine vaterpolisti Mađarske uspjevaju da izjednače a onda i preokrenu rezultat na 3:2, ali „Delfini” uspijevaju odmah da izjednače na 3:3 da bi, poslije odlične odbrane, u sljedećem napadu postigli pogodak za vođstvo od 4:3 sa koliko je završeno prvo poluvrijeme.

I drugo poluvreme Mađari odlično počinju preuzimajući vođstvo ali vaterpolisti Srbije već u sljedećem napadu dolaze do izjednačenja na 5:5 pa se u posljednji dio meča ušlo sa neriješenim rezultatom.

I u finišu utakmice se odvijala žestoka ravnopravna borba u kojoj su domaćini na kratko poveli ali su vaterpolisti Srbije odmah došli do izjednačenja da bi onda i načinili rezultatski preokret postigavši seriju pogodaka za prednost od 9:7 sa koliko je i završen meč, objavio je RTS.

Pobjedom nad domaćinima turnira vaterpolisti Srbije su došli do petog mjesta. U duelu za sedmo mjesto vaterpolisti Hrvatske su ubjedljivo savladali Francusku sa čak 17:5.  U finalu će igrati Crna Gora i Grčka, dok će se u borbi za treće mesto sastati svjetski šampion Italija i vicešampion Španija.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar