Milo Đukanović najavio da će potpisati zakone

Na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića, premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića dogovoreno je da bi kohabitacija morala da profunkciše, javlja Televizija Vijesti.

Region 15.01.2021 | 19:05
Milo Đukanović najavio da će potpisati zakone

Đukanović je nakon poraza na izborima 30. avgusta kazao da očekuje kohabitaciju sa mnogo izazova. Za nešto više od mjesec od kada smo ušli u nju, Đukanović je stopirao neke vrlo važne poteze vlade - od nepotpisivanja više zakona među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, odbio je zahtjev Vlade da opozove sedam ambasadora kao i smjene čelnih ljudi Vojske Crne Gore.

Kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, Đukanović je na sastanku najavio da će potpisati zakone kada se ih Skupština ponovo usvoji 20. januara. Ipak, lider DPS-a nije isključio mogućnost da će njegova stranka pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi vjeroipovijesti.

Kada je riječ o smjenama u vojsci, dogovoreno je da to pitanje mora biti riješeno dijalogom, odnosno da se prije svega ispoštuje protokol, tako što će se na tu temu razgovarati na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Pitanje opoziva ambasadora, jedino je koje nije precizirano do kraja. Navodno, i na tu temu, Vlada i predsjednik trebalo bi da dalje razgovaraju i da se dogovaraju, a ne nikako da bilo ko donosi samostalno odluke.

"Bez institucija i njihovog daljeg razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje", navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

(Vijesti.me)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jest

15.01.2021 19:03

smijesan Milo

ODGOVORITE
Name

henry holiday

15.01.2021 19:51

Nije istina da je smijesan,bez obzira da li i koliko postuje zakon ali ga nosi u malom prstu.Dokazo je da su ovi amateri za njega.

Name

Fenix

16.01.2021 05:27

Pa dogovor je bio da Milo prizna poraz na miran način ali ni oni da njega nediraju.Pa puši onaj ko je navikao ili se odavno navukao na to.Profesionalac i tri amatera .

Name

Zna milo

16.01.2021 06:49

Da više nije glavni baja, pokušavaće na razne načine dati sebi na značaju da bi se vratio u igru i ponovo osvojio cjelokupnu vlast. Nije se on jednom digao iz pepela.....

ODGOVORITE
Name

Mudrac

16.01.2021 10:08

"Đukanović je na sastanku najavio da će potpisati zakone kada se ih Skupština ponovo usvoji 20. januara." Da li mudrac računa da tada neće biti potrebne skupštinske većine, pa zakoni nećeb iti ni usvojeni, a on jeobećao daće ih potpisati kada buduponovo usvojeni. Vlada svojim radom (dobrim rezultatima) treba da privuče poslanike skupštine, koji su sada Milini da pređu na stranu sadašnje većine, a ne da uvijek strepe da li će taj JEDAN biti na ovoj ili na onoj strani. Dok je tako, efekata koje narod očekuje NEĆE BITI.

ODGOVORITE