Bajern "razbio" Lacio, Žiru presudio "Atletiku"

- U nastavku fudbalske Lige šampiona u utakmicama osmine finala pobjede u gostima ostvarili su minhenski "Bajern" i londonski "Čelsi".

Fudbal 24.02.2021 | 07:41
Bajern "razbio" Lacio, Žiru presudio "Atletiku"

"Bajern" je sinoć lako izašao na kraj sa rimskim "Laciom" - 4:1, dok je "Čelsi" slavio na neutralnom terenu, u Bukureštu, protiv madridskog "Atletika" minimalnim rezultatom 1:0.

U Rimu je sve bilo jasno već poslije prvih 45 minuta, u kojima je aktuelni evropski i svjetski šampion "Bajern" vodio sa 3:0.

Strijelci su bili Levandovski, Musijala i Sane, mada se mora priznati da su i igrači "nebesko-plavih" svojim greškama omogućili Bavarcima ubjedljivu prednost.

U nastavku meča prvo je Ačerbi autogolom donio "Bajernu" 4:0 u 47. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Кorea smanjio na 4:1.

Sušta suprotnost meču u Rimu bila je utakmica na neutralnom terenu, u Bukureštu, između madridskog "Atletika" i "Čelsija", koja je odigrana tvrdo, prema očekivanjima, bez golova i bez mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, uz terensku nadmoćnost "Čelsija", ali bez rezultata.

Jedini pogodak u ovoj utakmici u 68. minutu postigao je Olivije Žiru, koji je
bio strijelac za lijepu prednost londonskih "plavaca" pred revanš meč.

Da je "Atletiko" upao u krizu, jer mu je ovo treća utakmica bez pobjede, ujedno i drugi vezani poraz, pokazuje i podatak da nisu uputili nijedan šut u okvir gola "Čelsija".

Posljednje dvije prve utakmice osmine finala Lige šampiona na programu su večeras od 21.00 čas, a sastaju se "Atalanta" i "Real" Madrid i "Borusija" Menhengladbah - "Mančester siti".

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar