Pokrenuta istraga o automobilima koje voze poznati

Oduzimanje Bogdanu Iliću, poznatijem kao Baka Prase, dva automobila sa stranim tablicama, "lamborginija urus" i "porše kajena", otvorilo je Pandorinu kutiju - ko sve od zvezda sa estrade vozi automobile registrovane u inostranstvu bez prisustva vlasnika, a pritom ima stalno prebivalište u Srbiji.

Magazin 26.02.2021 | 21:42
Pokrenuta istraga o automobilima koje voze poznati

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, policija pokreće istragu o estradnim zvezdama kako bi utvrdila ko je načinio carinski prekršaj, jer jutjuber nije jedini koji vozi skupocene automobile u našoj zemlji.

Među njima su: Dara BubamaraAndreana ČekićSeka AleksićStefan Đurić Rasta, ali i mnogi drugi. Vozila za koja se utvrdi da se neovlašćeno koriste biće privremeno oduzeta zbog sumnje u carinski prekršaj, radi policijskih provera.

Strani državljani, kao i državljani Srbije koji žive u inostranstvu (tamo rade, studiraju ili im je privremeni boravak odobren), mogu da dođu u Srbiju automobilom registrovanim u inostranstvu i da ga koriste dok traju razlozi njihovog boravka, objašnjava naš sagovornik upućen u ovu proceduru.

To vozilo sme da ostane u našoj zemlji najviše tri meseca. Ukoliko planiraju da borave u Srbiji duže, moraju da obave privremeni uvoz, koji je u potpunosti oslobođen plaćanja uvoznih dažbina. Pritom, stranac mora da ima odobren boravak u našoj zemlji duži od tri meseca.

Ovim povodom kontaktirali smo s pojedinim pevačima. Čekićeva tvrdi da je u njenom slučaju sve čisto. - Ja sam austrijski državljanin i mislim da čak i ne bih mogla da vozim auto na naše table. Kod mene je sve legalno i čisto, potkrepljeno dokumentacijom - poručuje ona.

Isti je slučaj i s Darom: - Ceo život imam nemačke i austrijske, a otkako sam rodila sina, i francuske papire. Nemam potrebu da prebacujem tablice kad putujem non-stop i imam čiste papire. Ko god želi može da me proveri - kaže Bubamara.

Pokušali smo da dobijemo i Rastu, koji nije bio dostupan za komentar. Međutim, njegov prijatelj nam je objasnio kako stoje stvari kad je reperov vozni park u pitanju:

- Rasta je vlasnik automobila koje je kupio i on ima radnu dozvolu u Švajcarskoj. Po tom osnovu on može da upravlja kolima u našoj zemlji. On je nedavno policiji dostavio kompletnu dokumentaciju i papirologija je čista. Rasta se nikad nije bavio prevarama, a za sve što je kupio ima i potrebne dokaze. Postavili smo pitanja i MUP putem mejla, ali odgovor do zaključenja broja nismo dobili.

(Kurir)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

izraelac

26.02.2021 22:47

ja kolko vidim ova domaća eatrada nije domaća nego strana estrada il gasterbajteraka estrada... a ko fol domaći pjevači

ODGOVORITE
Name

Neka su

27.02.2021 01:44

Bravo, naravno da su svi oni nacinili carinski prekrsaj i treba im sva automobila oduzeti. Voze se sa njemackim tablicama (DON-) a nisu drzavljani njemacke. To sam se vec duze vremena pitao kako mogu, jer znam da mogu inostrana vozila samo 3 mjeseca voziti. Niko od njih nije kupio automobil, radi se mozda o vrsti Lizing-a, dok nisu platili carinu kao i porez pa se vozikaju stranim tablicama. Treba njih jos kazniti!

ODGOVORITE
Name

Kiki

27.02.2021 05:24

Neka mi neko objasni kako Dara Bubamara mize imati "ciste" austrijske,njemacke i francuske papire?????! Kako moze biti drzavljanin triju drzava ako se zna da recimo Austrija nema dvojna drzavljanstva ili je obicnom narodu nesto pronaklo u zakonu!!!????

ODGOVORITE
Name

Glamoč

27.02.2021 06:16

A gdje plaćaju porez na zaradu, biće nigdje?

ODGOVORITE
Name

Aaa

27.02.2021 07:42

Nigdje ne placaju pune dzepoveee kao i politicatiista bagraa balkanska estrada je rugloooo nevixjenooo haos

Name

Traper Kery

27.02.2021 07:04

Sto su pjevali pjevali su! Sad mogu samo snimat spotove i kacit na you tube. Nastupi i uzimanje baksisa je proslost. Mislim da su i oni svjesni toga. Meni je zao samih muzicara! A tih pjevaca i radodajki mi u opste nije zao. 90 posto pjevaljki neznaju pjevat i do ,,slave" su dosle preko kreveta. I sam sam svjedok toga.

ODGOVORITE