Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore

Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore i ubrzanu imunizaciju. Zdravlje građana je, kaže, u ozbiljnoj opasnosti.

Region 02.03.2021 | 13:41
Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović traži zatvaranje granica i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Ðukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i oboljelih od virusa korona, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primjenu epidemioloških mjera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".

Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podjela.

Podsjetio je da je za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije virusom korona u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 građana.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost", poručio je crnogorski predsjednik, prenio je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, kako kaže Ðukanović, ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim.

"Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti", naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasu pandemije.

"Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspjeli "moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Woooow

02.03.2021 13:17

Kako divan brizan covjek...

ODGOVORITE
Name

KONTRAVEZNI BIZNISMEN

02.03.2021 14:57

Naročito što se tiče novca brižan.. Da se većina stanovnika CG ne bi brinuli za lovu on je to prisvojio i preuzeo svu brigu oko toga....

Name

Milo

02.03.2021 15:27

LOPOVE,MILO.,KOPOVE!!

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.03.2021 17:20

Jadni narod kad ovakvi o njemu brinu

ODGOVORITE