Vojska na ulicama, predsjednik traži zatvaranje Crne Gore

Vlada Crne Gore kreirala je video-snimak kojim poziva građane na poštovanje epidemioloških mera i upozorava na moguće zaključavanje ako mere ne daju rezultate.

Region 05.03.2021 | 13:14
Vojska na ulicama, predsjednik traži zatvaranje Crne Gore

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da su angažovani svi resursi radi podsticanja stanovništva na strogo poštovanje epidemioloških mera i pojačane kontrole.

Posebno je ukazano na izuzetno veliku ulogu medija u podizanju svesti građana da poštuju epidemiološke mere.

Podsetimo, crnogorski predsednik Milo Đukanović je ove sedmice, u obraćanju javnosti, zatražio da se granice Crne Gore zatvore za sve koji nemaju negativan PCR test, zbog ozbiljno loše epidemiološke situacije u toj zemlji.

Konačna odluka još nije donesena, a u međuvremenu je doneta odluka da se na ulice raspodeli vojska koja bi trebalo da nadgleda poštovanje epidemiološkoh mera.

Državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović je gostujući na TV Crne Gore, rekao da Vojska ne deluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom koronavirusa.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

"Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dele, ukoliko je nemaju", rekao je Odović i dodao da će kasnije deliti i flajere sa uputstvima kako da se epidemiološke mere bolje poštuju.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mera i nošenje maski nas može spasiti da ne nastane potpuni kolaps, rekao je Odavić, preneo je portal RTCG.

"Ovo je poslednji korak pre lokdauna. Šta to znači? Znači da se život ljudi potpuno menja. Stala bi cela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas", rekao je Odović.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

take it easy

05.03.2021 12:47

Dosta je bilo po presjednikovom, 30 godina! MALO LI MU JE!

ODGOVORITE
Name

Borac

05.03.2021 14:09

Da rudonja nije izgubio vojsku,sada bi oni bili na ulicama i tjerali virus.

Name

Re borac

05.03.2021 16:40

Nije rudonja vojsku izgubio nego Republika Srpska. Blamiraš se

Name

Potop

05.03.2021 12:50

Bato u svetu osim istine postoji mogućnost i da je sve laž, bog je dobro uredio zemlju i svim upravlja i zdravljem, a li vas otac je djavo otac laži i ti možeš slušat boga al onda ćeš čuvat ovce, smesno je da neko brine o nečijem zdravlju, narod je uvek bio potlacivan je djavo mrzi čovjeka i daje novac da uništavati zemlju i ljude

ODGOVORITE
Name

Milo Djukanovic

05.03.2021 12:50

Neka je odustao od gluposti protiv, pravoslavlja, a ostalo vec cemo se snaci nekako.

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

05.03.2021 13:42

Sve je laz

ODGOVORITE
Name

Aaaaaaaaaaaa

05.03.2021 17:41

Ne zna se ko je gori,oni sto zatvaraju drzave ili vojska koja to izvrsava.

ODGOVORITE
Name

BoroT

05.03.2021 18:30

Tako treba narodu - vojnička čizma i puška pa da vidimo ko će se praviti pametan.

ODGOVORITE
Name

MB

05.03.2021 22:46

Ja nemogu imar manje novca nego što ga imam a od ovih što trube o koroni već sam dobila psiho loog daun neispirajte narodu mozak uzmite se u pamet ovaj projekat nema veze sa bolešću bolest je u psihopata a koji vladaju svijetom pa samim tim i nama. Od vajkada su poznati korona virusi samo što je narod imao daleko jači imunitet jer se zdravo hranio pa smrtnosti gotovo da nije bilo ili veoma malo danas čim se rodi živi na medikamentima tako mnogi opstaju i logično čim se pojavi neki virus pokosi. Prije je to radila prirodna selekcija jer nisu postojali lekovi ostajali su samo zdravi pa im korona nije mogla ništa izborili bi se i stekli još jači imunitet. Ovo danas "korona" a iza nje mutne rabote psihopata.

ODGOVORITE
Name

top secret

06.03.2021 11:19

Eto virus ce se uplasiti vojske koja imaju puske, topove, tenkove, avione, kamione ...Ko kaze da vojska ne siri p(l)andemiju virusa.

ODGOVORITE