Srbija u prvom, BiH u šestom šeširu za EVROBASKET

Srbija će biti u prvom šeširu na žrijebu za Evropsko prvenstvo u košarci, koji će biti održan 29. aprila, dok će BiH biti u šestom šeširu.

Košarka 06.03.2021 | 20:25
Srbija u prvom, BiH u šestom šeširu za EVROBASKET

Prema objavljenom sastavu šešira pred žrijeb, Srbija će biti u najkvalitetnijoj grupi i u prvoj fazi takmičenja neće moći da se sastane sa Španijom, Francuskom i Grčkom.

U drugom šeširu su Litvanija, Rusija, Italija i Češka, u trećem Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, u četvrtom Njemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija, u petom Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija, dok će u šestom šeširu biti BiH, Holandija, Estonija i Bugarska, prenose beogradski mediji.

Reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe sa po šest reprezentacija, a plasman dalje izboriće po četiri prvoplasirane iz svake grupe.

Evrobasket će zajedno organizovati Njamačka, Gruzija, Češka i Italija, utakmice prve faze igraće se u Pragu, Tbilisiju, Milanu i Кelnu, dok će domaćin nokaut faze biti Berlin.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

EP

06.03.2021 21:32

Najkvalitetniji evropski košarkaši svi odreda igraju u NBA, a EP se organizuje u aprilu u sred sezone, šta je sa mozgom?!

ODGOVORITE
Name

Šta reći

06.03.2021 21:56

Odlična prilika da košarkaši koji igraju u Evropi dobiju priliku i da otkrijemo nove igrače koji će zaigrati u NBA.

Name

Joksim

06.03.2021 22:09

Re ep:nisi dobro procitao,zrijeb je u aprilu.Ali meni nisu jasne ove odluke o evropskim i svjetskim prvenstvima u vise zemalja.Ta takmicenja gube svaku draz,jer bio sam od 2000.-2010.na dva evropska i jednom svjetskom prvenstvu,i znam sta znaci taj mjesec dana takmicenja u jednoj drzavi,bukvalno je sve podredjeno tome.Ovo sad gubi svaku smisao.,to vise nije to...

Name

Dule

06.03.2021 22:21

Žrijeb je u aprilu?