Liga šampiona: Porto eliminisao Juventus

Porto je izbacio u četvrtfinalu Lige šamiona Juventus nakon produžetka.

Fudbal 10.03.2021 | 07:42
Liga šampiona: Porto eliminisao Juventus

U Torinu je viđena sajajna utakmica. Juventus je jurio gol zaostatka iz Portugala, a nakon 90 minuta isti rezultat je bio kao i u prvom meču 2:1, samo sada za "Juve".

Nakon velike drame u produžecima, Porto je izbacio "Staru damu", Pirla i Ronalda.

Juventus je krenuo od samog starta jako, pa je Alvaro Morata imao šansu već u 3. minutu.

Porto se nije baš branio, pa je tako brzo uzvratio preko Mehdija Taremija, da bi u 19. minutu i poveo sa 11 metara. Siguran izvođač najstrože kazne je bio Seržo Oliveira i Porto u tom trenutku imao ukupno dva gola prednosti.

Imao je potom Morata još jedan dobar pokušaj, ali se ponovo ističe golman Porta Agustin Marćesin.

Pred kraj prvog poluvremena, još jedna odlična prilika za Porto, ponovo Oliveira, ali se istakao golman Juventusa Šćesni.

Idealan je potom bio početak drugog dijela utakmice, jer je Juventus stigao do izjednačenja u 49. minutu golom Federika Кjeze, nakon što mu je lijepo loptu spustio i ostavio Кristijano Ronaldo.

Pet minuta kasnije, Mehdi Taremi je zaradio drugi žuti karton i Porto je ostao sa deset igrača na terenu.

Juventus to odmah koristi i najprije Кjeza pogađa stativu, a onda u 64. minutu 2:1 za "Staru damu".

Huan Кvadrado pronalazi Кjezu, ovaj ne griješi i pogađa, tako da je prednost Porta u tom trenutku anulirana. Кvadradu je to bila nestvarna 14. asistencija ove sezone u svim takmičenjima.

Juve se ne zadovoljava s tim, navaljuje svim silama, uslijedile su dvije prilike, preko Rabioa i još jednom Кjeze, ali se rezultat ne mijenja.

Prijetio je i Porto, iako sa igračem manje i to u dva navrata. Sar i Marega su imali šanse, od kojih je ovaj drugi pogodio stativu. Pogodio je i Кvadrado prečku u trećem minutu nadoknade, ali gola nije bilo.

Na kraju, ostalo je 2:1, pa se ušlo u produžetke.

Nije bilo nekih velikih uzbuđenja u produžecima sve do posljednjih pet minuta.

Prvo Porto stiže do dragocjenog gola. "Bomba" Serža Oliveire iz slobodnog udarca "probušila" je živi zid Juventusovih igrača, Šćesni ne može da stigne i Porto poravnava. Igrao se 115. minut.

Taman su se ponadali da su završili posao igrači portugalskog kluba, Bernardeski izvodi korner, najviše skače Rabio i donosi 3:2 domaćinu. U toku je bilo 117. minut.

Iako se igralo 124 minuta, Juventus nije mogao da dođe do još jednog pogotka, tako da je poslije velike drame, Porto uspio da eliminiše Juventus usred Torina i prođe u četvrtfinale. 

(Srna Foto: Miguel Riopa/AFP Getty images)

Komentari / 0

Ostavite komentar