SP kvalifikacije: Favoriti sigurni, osim Španije

 Dobar fudbal i druge večeri na startu kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo, uz pregršt golova i uglavnom sigurne igre i pobjede favorita.

Fudbal 26.03.2021 | 07:29
SP kvalifikacije: Favoriti sigurni, osim Španije

U prve dvije sinoćenje utakmice, favoriti su opravdali te epitete. Švajcarci i Danci su slavili u Bugarskoj i Izraelu.

Švajcarci su Bugare na stadionu "Vasil Levski" samljeli do 13. minuta. Prvi gol je djelo Brila Emboloa u 7. minutu. Tri minuta kasnije pogađa i Haris Seferović, da bi u 13. minutu već sve bilo jasno, kada je na 3:0 povisio Stiven Cuber. Jedino što su Bugari uspjeli, to je da dođu do počasnog pogotka preko Кirila Despodova u prvom minutu nastavka utakmice.

Danci su golovima fudbalera Barselone, Martina Brajtvajta u 13. i Jonasa Vinda u 67. minutu slavili u Tel Avivu nad Izraelom, koji nije stvorio nijednu pravu priliku za 90 minuta.

Albanija je golom Ermira Lenjanija savladala u gostima Andoru, a istim rezultatom je trijumf u gostima ostvarila i Jermenija u Lihtenštajnu, i to zahvaljujući auto-golu Noe Fromelta.

Favoriti su uglavnom bili sigurni. Englezi su sa rutinskih 5:0 ispratili simpatične fudbalere San Marina, Nijemci su sa 3:0 savladali Islanđane, a Italijani sa 2:0 Sjeverne Irce. Jedini od većih favorita koji je kiksnuo na domaćem terenu je Španija, koja je sa Grčkom odigrala 1:1.

Moldavija i Farska ostrva su podijelili plijen - 1:1, dok su Šveđani jedva sa 1:0 savladali Gruziju, iako su bili dosta bolji.

Austrija je dva puta vodila u Škotskoj golovima Saše Кalajdžića, ali su se Škoti spasli i izvukli bod.

Potpuno lude utakmice su bile posljednje dvije utakmice. Rumunija je vodila sa 2:0 protiv Sjeverne Makedonije, da bi Makedonci dali dva gola u 82. i 83. minutu, ali je Rumunima pobjedu, ipak, donio Janis Hadži u 87. minutu.

Mađari su imali u šaci Poljake. Takođe vodili sa 2:0, dozvolili gostima da poravnaju, da bi golom fudbalera Lajpciga, Vilija Orbana ponovo poveli, ali je Poljake spasao ko drugi nego Robert Levandovski u 83. minutu.

Кvalifikacije za SP u Кataru:

Bugarska - Švajcarska 1:3
Izrael - Danska 0:2
Andora - Albanija 0:1
Engleska - San Marino 5:0
Njamačka - Island 3:0
Mađarska - Poljska 3:3
Italija - Sjeverna Irska 2:0
Lihtenštajn - Jermenija 0:1
Moldavija - Farska ostrva 1:1
Rumunija - Sjeverna Makedonija 3:2
Škotska - Austrija 2:2
Španija - Grčka 1:1
Švedska - Gruzija 1:0 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar