Večeras duel Srbije i Portugala u Beogradu

- Fudbalsku reprezentaciju Srbije, predvođenu selektorom Draganom Stojkovićem, večeras u kvalifikacijama za Svjetske prvenstvo očekuje prvi veliki ispit protiv evropskog šampiona Portugala, predvođenog Кristijanom Ronaldom.

Fudbal 27.03.2021 | 14:01
Večeras duel Srbije i Portugala u Beogradu

Utakmica se igra večeras od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Obe selekcije su pobjedama otvorile kvalifikacije. I dok su "Orlovi" morali da preokreću rezultat protiv Iraca, uz junaka dvostrukog strijelca Aleksandra Mitrovića, Portugalci su se za to vrijeme mučili sa Azerbejdžanom, opsijedali gol selekcija sa Кavkaza, 19 puta šutnuli u okvir gola, ali su do tri boda došli zahvaljujući auto-golu.

U punom sastavu su evropski prvaci došli na megdan Srbiji i očekuje se žestok okršaj, jer će udariti jedni na druge najboljim igračima kojima raspolažu.

Za Srbiju neće biti nimalo lako, jer se niko ne sjeća kad je uspjela da zabilježi tri uzastopne pobjede na domaćem terenu /pobijedili su Rusiju sa 5:0 i prije tri večeri Republiku Irsku sa 3:2/, a na sve to, posljednju pobjedu nad jednom od pet najboljih selekcija svijeta Srbija je ostvarila još u oktobru 2006. godine.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, od raspada državne zajednice sa Crnom Gorom, Srbija je igrala tri kvalifikaciona ciklusa i sva tri puta je protiv najboljeg tima u grupi odigrala 1:1 na domaćem terenu.

Portugalcima je trijumf nad Azerbejdžanom bio deseti uzastopni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u velikom su naletu i pitanje je može li Srbija da ih zaustavi.

Sigurno je da će Mitrović biti velika prijetnja po goste, jer je pokazao u srijedu da, bez obzira što malo igra u Fulamu i što nije na svom nekadašnjem golgeterskom nivou, da umije i te kako da postiže golove.

Ušao je u igru u 63. minutu, a onda u 69. i 75. minutu donio pobjedu Srbiji.

Očigledno je da mu dres Srbije leži, izjednačio se sa Stjepanom Bobekom kao najbolji strijelac državnog tima sa 38 golova i sigurno je da će mu i to biti dodatna motivacija da večeras savlada golmana Portugala Antonija Lopeša, kako bi se osamio i postao najbolji strijelac svih vremena.

U posljednja dva ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Srbija i Portugal su bili u istoj grupi i Portugalci su neuporedivo uspješniji, imaju tri pobjede uz jedan remi.

Posljednje njihovo gostovanje na istom mjestu je bilo na debiju Ljubiše Tumbakovića, kada su slavili sa 4:2 i uništili svaku nadu Srbije da može do Evropskog prvenstva.

Zanimljivo je da je posljednji trijumf ostvarila tadašnja reprezentacija Jugoslavije nad Portugalom 1984. godine, a strijelac pobjedonosnog gola je bio sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Današnji program kvalifikacija počinje već od 15.00 časova, kada će Crna Gora dočekati Gibraltar. U isto vrijeme Slovenija gostuje u Rusiji, dok će Hrvatska od 18.00 časova, nakon bolnog poraza od Slovenije, ugostiti Кipar.

Od 18.00 časova sastaju se još Holandija i Letonija, te Norveška i Turska, dok od 20.45 igraju Češka i Belgija, Republika Irska i Luksemburg, te Slovačka i Malta.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nikola

27.03.2021 14:44

Nek igraju i nek ih ne mozemo gledati jer niko nema pravo prenosa. Dace bog da izgube i oni i Nova S.

ODGOVORITE